Planta nutritivă pe care o ignori în magazine! Cum ar putea rezolva foametea mondială

Ultima actualizare:

plantă banală pe lângă care trecem de multe ori atunci când suntem la cumpăruri poate rezolva foametea mondială. Un profesor din Israel a identificat mai multe atribute semnificative ale acestui produs.

Planta nutritivă pe care o ignori în magazine!
Planta nutritivă pe care o ignori în magazine!

Nu mai e nevoie să spunem că lucrurile nu stau tocmai roz pe pământ în acest moment. Crizele suprapuse au adus și mai multe probleme pentru oamenii de rând.

Două complicații importante sunt strâns legate între ele. Conform previziunilor, populația lumii va ajunge la aproximativ 10 miliarde de locuitori până la mijlocul secolului XXI, în timp ce criza climatică ridică mari îndoieli cu privire la posibilitatea de a hrăni pe toată lumea, conform Adevărul.

În același timp, expansiunea agriculturii - pentru a evita foametea în masă la nivel global - va cauza daune suplimentare celor câteva păduri și zone sălbatice rămase, exacerbând astfel o criză deja gravă, scrie haaretz.com.

Oamenii de știință și companiile de aprovizionare cu alimente se străduiesc să găsească proteine pe bază de plante pentru a rezolva problema din ce în ce mai gravă a asigurării nutriției omenirii și pentru a reduce daunele provocate de agricultura modernă.

Ce plantă care poate rezolva foametea mondială

Năutul, cunoscut și sub denumirea de mazărea berbecilor, este o plantă leguminoasă anuală, originară din Asia Mică. Aceasta pare să fie o soluție salvatoare. Un profesor din Israel a identificat mai multe atribute semnificative ale năutului, mai bine cunoscut în Israel sub numele de hummus.

„De fiecare dată când îi ceream bani, decanul făcea un gest de parcă ar fi șters niște hummus cu o pita. Hummusul nu este considerat știință!", spune profesorul Ram Reifen, de la Școala de Științe Nutriționale de la Universitatea Ebraică.

Profesorul Ram Reifen este de părere că cel mai bun răspuns pentru a găsi un substitut pentru produsele provenite de la animale este cea mai populară leguminoasă din Israel.

Împreună cu alți cercetători, profesorul din Israel a ajuns la concluzia că năutul este cea mai nutritivă și ecologică modalitate de a furniza hrană maselor din lume. Această concluzie se bazează pe 15 ani de studiu.

Năutul ar putea rezolva foametea pe planetă

Mai bine cunoscut în Israel sub numele de hummus, năutul este, desigur, principalul ingredient al pastei hummus. În cadrul studiilor sale, Reifen a identificat mai multe calități importante ale năutului.

În plus, prin încrucișare, profesorul i-a sporit valoarea nutritivă. Apoi a dezvoltat o metodă prin care o pulbere nutritivă (cunoscută sub numele de "izolat") a fost distilată din legumă - iar această pulbere are aproape 92% proteine. Aceasta este înzestrată cu mai multe atribute unice care o fac o sursă deosebit de reușită pentru înlocuitorii de carne, pește și produse lactate, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net