Poftiți în avionul lui Elvis Presley! Aeronava va fi scoasă la licitație

Ultima actualizare:

Avionul privat al lui Elvis Presley, cu nouă scaune originale din catifea roșie, va fi scos la licitație, după ce a fost abandonat într-un deșert din New Mexico. Lockheed 1329 Jetstar din 1962 a stat în „cimitirul aeronavelor” din Roswell mai bine de 35 de ani și ar putea decola în curând, dacă norocosul cumpărător alege să restaureze aeronava uzată.

Aeronava va fi scoasă la licitație luna viitoare (Foto: Profimedia/Mecum Auctions)
Aeronava va fi scoasă la licitație luna viitoare (Foto: Profimedia/Mecum Auctions)

Citește și: Priscilla Presley, complet defigurată de operaţiile estetice. Cum a fost surprinsă văduva lui Elvis

Pe artist l-a costat 840.000 $

Este unul dintre cele trei avioane deținute de Regele Rock 'n' Roll. Elvis Presley l-a cumpărat cu 840.000 de dolari (echivalentul a peste 4 milioane de dolari acum), în 1976, cu un an înainte de a muri.

În interior sunt scaunele originale din catifea roșie (Foto: Mecum Auctions)
În interior sunt scaunele originale din catifea roșie (Foto: Mecum Auctions)

Elvis și efectul său asupra industriei muzicale sunt cunoscute în întreaga lume, iar această oportunitate pentru un nou proprietar de a dobândi o bucată extravagantă din trecutul său aviatic este o ocazie unică”, a anunțat casa de licitații Mecum.

Iată și: Elvis, un împătimit al tehnologiei. Ar fi influencer, şi-ar face selfie-uri, dacă ar mai trăi acum?

Avionul a fost scos la licitație pentru prima dată în 2017 pentru aproximativ 430.000 de dolari. Nu este clar de ce aeronava este din nou de vânzare, dar va avea nevoie de un nou motor și de o schimbare a cabinei, înainte de a zbura din nou, potrivit Daily Mail. În timp ce aeronava ar putea fi costisitoare de reparat, casetofonul original al avionului, lambriurile din lemn din cabină și farmecul anilor ‘70 de care s-a bucurat Regele Rock 'n' Roll au fost păstrate.

Are nevoie de reparații costisitoare

Acest avion rar este unul dintre cele 204 de aeronave fabricate între 1957 și 1978, într-o colaborare privată între Jetstar și Lockheed. Aeronava are propriul televizor, cuptor cu microunde și toaletă. Carlinga, împreună cu restul avionului, nu a fost niciodată restaurată. O copie a documentelor de avion semnată de Presley vine la pachet cu aparatul de zbor. Alte două avioane deținute de Presley sunt expuse în prezent la Graceland din Memphis, Tennessee.

Chiuveta de marmură din baie pare neatinsă (Foto: Mecum Auctions)
Chiuveta de marmură din baie pare neatinsă (Foto: Mecum Auctions)

Află și: Iubita lui Elvis, Linda Thompson „L-am iertat de fiecare dată când m-a înşelat”. Ce îi spunea artistul după ce o trăda

Casa de licitații spune că JetStar va necesita dezasamblare pentru a fi expediat. Compania are mari speranțe că cineva îl va restaura ca pe o „expoziție unică pentru ca lumea să se bucure și să o poată vizita”. O licitație anterioară în august anul trecut nu a reușit să găsească un cumpărător pentru avion, care avea o ofertă minimă de pornire de 100.000 de dolari.

Elvis Presley a murit în 1977

Elvis a jucat în 33 de filme și a vândut peste un miliard de discuri. Talentul, șarmul, senzualitatea și umorul său l-au făcut să fie îndrăgit de milioane de oameni – iar moștenirea sa muzicală trăiește și astăzi. Ultimii ani ai vieții lui au fost însă dureroși.

Presley s-a confruntat cu dependența de medicamente eliberate pe bază de rețetă în timpul căsătoriei sale care s-a încheiat în 1972. S-a îngrășat, iar concertele lui au avut de suferit din această cauză. Apropiații spun că începuse să se împiedice, să fie confuz și să spună că nu poate respira cum trebuie.

Te-ar putea interesa șiElvis Presley: ce avere a lăsat artistul în urmă. Cât câştiga la un concert

Ultimul său spectacol a fost pe 26 iunie 1977, la Indianapolis. Apoi s-a întors acasă la Graceland, unde și-a petrecut ultimele zile din viață dormind, până când a murit la vârsta de 42 de ani, pe 16 august 1997, din cauza insuficienței cardiace.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net