Povestea lui Costel din Vaslui, singurul deținut din Groenlanda. Ce a făcut după executarea pedepsei

Un român din Vaslui a devenit în 2019 un caz nemaiîntâlnit în Groenlanda. Costel Buligă are, într-adevăr, o poveste demnă de un film. El a fost închis timp de 6 luni în cea mai mare insulă din lume, care face parte din Regatului Danemarcei, fiind singurul deținut al închisorii. Însă, asta nu este tot. Mai mult decât atât, după ce și-a ispășit pedeapsa pentru furt, bărbatul a refuzat să părăsească penitenciarul, iar autoritățile l-au angajat ca gardian.

Povestea lui Costel Buligă din Vaslui, singurul deținut din Groenlanda / Foto: Freepik
Povestea lui Costel Buligă din Vaslui, singurul deținut din Groenlanda / Foto: Freepik

În anul 2019, Costel Buligă din Vaslui a fost anchetat, judecat și găsit vinovat de către o instanță de judecată pentru furt calificat. Astfel, a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni de închisoare și trimis să își ispășească pedeapsa într-un penitenciar din Groenlanda. 

A refuzat să plece după ce și-a ispășit pedeapsa

Costel a fost unicul deținut din închisoare. Mai mult decât atât, deoarece în această locație existau patru camere destinate deținuților, dotate cu televizoare și toate condițiile necesare unui trai decent, Groenlanda fiind cunoscută pentru stabilimentele sale care oferă condiții ca la un hotel de cinci stele pușcăriașilor, nu e de mirare că, după ispășirea pedepsei, acesta a refuzat să plece. Însă, a primit o ofertă greu de refuzat!

Așadar, deoarece românul s-a obișnuit cu confortul, căldura și mâncarea bună din închisoare și a hotărât să rămână acolo, iar autoritățile nu îl puteau aruca în stradă pur si simplu, pentru că i-ar fi încălcat drepturile fundamentale, Costel Buligă a fost angajat ca gardian și om de serviciu, deși, în cea mai mare parte a anului, penitenciarul este gol. Astfel, vasluianul a continuat să trăiască în aceeași locație.

Pușcăria atipică a fost deschisă în 2019 și se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Este cunoscută drept „cea mai umană închisoare din lume” și reprezintă o unitate de corecție care pune accent pe reabilitarea criminalilor prin design-ul pozitiv, gardienii nu poartă arme și sunt instruiți să îi orienteze pe deținuti către o viață socială cât mai activă. Tot în 2019, Costel Buligă din Vaslui a devenit singurul deținut încarcerat din Groenlanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net