Prima reacție a mirilor de la „nunta groazei” din Irak: „Suntem morți pe interior. Ce am făcut să merităm asta?”

Ultima actualizare:

Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă zi din viața lor s-a transformat într-o tragedie de proporții inimaginabile! Revan și soția sa, Haneen, mirii de la nunta groazei din Irak, au acordat primul lor interviu, pentru postul de știri britanic SkyNews. Mireasa se află încă în stare de șoc și nu a putut să vorbească deloc.

Mirii Revan și Haneen, a căror nuntă s-a transformat în tragedie in Irak, primul interviu
Revan și Haneen sunt încă în stare de șoc (Foto: captură video)

116 invitați au murit arși de vii, pe 26 septembrie, la nunta lui Revan și Haneen, din orașul Qaraqosh, aflat la 15 km sud-est de Mosul. În timpul dansului mirilor, în jurul orei 22:45, cel mai probabil din cauza unor artificii aprinse în interior, a izbucnit un incendiu care a cuprins în doar câteva secunde toată sala de petrecere.

În interior, se aflau aproximativ 900 de nuntași. La început se credea că au murit și ei, dar mirii au reușit să scape cu viață ca prin minune, fugind prin bucătărie, însă tragedia i-a afectat enorm.  Fratele și mama miresei au murit, însă, iar tatăl ei este în stare critică, fiind unul dintre cei aproximativ 150 de răniți. Mirele plâns pe parcursul interviului.

Stăm aici în fața voastră, dar suntem morți pe interior. Ne simțim paralizați”, a declarat Revan, care a pierdut 15 membri ai familiei sale în incendiu. El a explicat și că Haneen nu poate vorbi, după ce i-au murit și ei multe persoane apropiate din familie.

Revan nu crede că incendiul a pornit de la artificii

„Am luat-o pe soția mea și am continuat să o târăsc după mine și să o scot prin intrarea de la bucătărie, în timp ce oamenii fugeau speriați și o călcau în picioare. Picioarele ei sunt rănite”, a mărturisit Revan, care nu înțelege nici acum cum a fost posibil să se întâmple așa ceva, spunând că el nu crede că artificiile au fost de vină pentru incendiu. În interior se afla un singur extinctor, care nu funcționa.

„Ar putea să fi fost vorba de un scurtcircuit, nu știu. Dar focul a început de la tavan. A durat doar câteva secunde. În noaptea nunții... de ce s-a întâmplat asta? Ce am făcut ca să merit asta? De ce s-a întâmplat asta?”, a mai spus el. Din cauza tragediei care i-a marcat pe viață, cei doi proaspeți căsătoriți s-au hotărât să se mute din comunitatea lor. Revan crede că au ghinion în orașul în care trăiesc: „De fiecare dată când încercăm să avem parte de puțină fericire, ceva tragic se întâmplă și ne distruge. Deci e mai bine pentru noi să plecăm de aici”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net