Regiunea din țara noastră care se regăsește în topul realizat de Booking. Este încadrată printre cele mai ”călduroase” din lume

Ultima actualizare:

România își găsește loc în topul destinațiilor primitoare ale lumii, cu regiunea Mureș, conform clasamentului realizat de Booking, renumita agenție de turism online. Comentariile pozitive ale turiștilor au plasat Mureșul pe locul 5, într-un top unde dominația este exercitată de regiuni precum Epirus din Grecia și Rioja din Spania.

Mureș. Foto: Instagram.
Mureș. Foto: Instagram.

De ce este Mureșul atât de apreciat?

Regiunea Mureș impresionează prin peisaje variate și oferte diversificate de activități pentru turiști. De exemplu, aici poți vizita Castelul Bethlen. Acesta se înalță pe o colină în satul Criș (județul Mureș), o comunitate diversă de sași, români și maghiari, sub stăpânirea familiei nobiliare Bethlen. Accesul către această comoară istorică este ușor: de la principalul drum național DN 14 în localitatea Daneș, virați la stânga pe DJ 143 și parcurgeți 9 km pentru a ajunge în fața acestui obiectiv remarcabil. Distanța aproximativă până la Sighișoara este de 17 km, iar față de Mediaș suntem la o distanță de 40 km.

Regiunea Mureș din România se evidențiază drept o adevărată comoară pentru iubitorii de aventură și sporturi extreme. Turiștii au lăudat Mureșul pentru opțiunile variate de sporturi extreme, precum caiacul, raftingul și canotajul. 

Mureșul se distinge prin diversitatea sa, oferind turiștilor o combinație unică de aventură, relaxare și explorare culturală. Fie că aleg să se avânte în sporturi extreme sau să descopere frumusețea arhitecturală a orașelor, vizitatorii vor găsi în Mureș un loc care răspunde cu generozitate dorințelor lor de călătorie.

Cele mai primitoare destinații din lume

Topul destinațiilor primitoare ale lumii, după Booking, include și alte regiuni precum Rioja în Spania, Epirus în Grecia și Oberosterreich în Austria. Mureșul se alătură acestor locuri unice, reprezentând un punct de atracție pentru turiștii în căutare de experiențe autentice și peisaje captivante.

Ce poți descoperi în Județul Mureș

Județul Mureș oferă o gamă variată de atracții turistice, inclusiv orașul Târgu-Mureș, grădina zoologică cu 500 de animale, Ștrandul Weekend, Palatul Culturii și vestitele: Cetatea Sighișoara, Castelul Bethlen din Criș, Saschiz și multe altele. Stațiunea Sovata, denumită "Perla județului Mureș", cu apele sale sărate benefice, și zonele naturale precum Parcul Natural Defileul Mureșului Superior și Pădurea Mociar sunt must-see-uri pentru cei dornici să exploreze frumusețea acestui colț al României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net