Românul care a ajuns unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume. A spălat vase, însă a ajuns să gătească pentru Messi sau Shakira

Într-o lume în care pasiunea și determinarea pot schimba destine, povestea lui Tavi Helian este exemplul perfect al unui parcurs remarcabil de la spălat vase la gătit pentru celebrități internaționale. Tavi a demonstrat că munca asiduă și talentul autentic pot deschide uși către oportunități incredibile.

Tavi Helian. Foto: arhiva personală.
Tavi Helian. Foto: arhiva personală.

De la începuturi modeste la un vis împlinit

Tavi Helian și-a început cariera în bucătăriile din România la doar 14 ani. Primele sale experiențe culinare s-au desfășurat în diverse restaurante locale, unde a învățat arta bucătăriei prin multă practică. La vârsta de 18 ani, dorința de a-și îmbunătăți abilitățile și de a-și urma visul l-a dus în Spania, unde a găsit mediul propice pentru a-și dezvolta talentul culinar.

Ajuns în Barcelona, Tavi a început să lucreze într-un restaurant local, inițial spălând vase. Însă ambiția și capacitatea sa de a învăța rapid au fost imediat remarcate. În doar trei luni, a preluat responsabilitatea pentru preparatele reci și ulterior pentru cele calde, demonstrând abilități deosebite care l-au propulsat în poziția de bucătar-șef. „Am demonstrat că pot să mă descurc pe toate secţiile și într-un an şi şase luni am ajuns de la băiatul de la vase (la 18-19 ani) să fiu bucătar-şef într-o bucătărie catalană”, povestește Tavi.

Experiențe de neuitat

În cariera sa spaniolă, Tavi a avut privilegiul de a găti pentru stafful echipei de fotbal FC Barcelona și pentru artiști de renume precum Shakira. La ultimul său loc de muncă din Spania, a gătit pentru personalități precum Neymar, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Această perioadă a fost marcată de muncă intensă, multe ore nedormite și sacrificii, dar și de satisfacții profesionale uriașe. „Ca să ajungi aici îţi trebuie mulţi ani de muncă, foarte puţine ore de somn, foarte puţini bani câştigaţi, mult stres, nervi, dezamăgiri – pe o scară de la 1 la 10 atingi cifra 11 pe partea de dezamăgiri”, spune Tavi.

S-a întors acasă și și-a deschis propriului restaurant

În 2017, Tavi Helian s-a întors în România, determinat de dorința de a-și întemeia o familie. După câțiva ani de planificare și pregătiri, în decembrie 2023, și-a deschis propriul restaurant în București, alături de soția sa și de un alt partener de afaceri. „Am adus cu mine în ţară experienţa pe care o am în domeniu şi pe care am adunat-o pe tot parcursul meu în Spania”, spune Tavi, care a transformat locația din apropierea parcului Cişmigiu într-un loc unde clienții pot savura nu doar mâncare delicioasă, ci și poveștile sale din Barcelona.
Paella e cea mai vândută la noi în restaurant. La micul dejun se comandă cel mai des toast avocado cu somon, iar carrot cake-ul – care a fost catalogat unul dintre cele mai bune din Bucureşti”, explică Tavi. Restaurantul are o capacitate de 70 de persoane și este adesea complet rezervat, mai ales în weekenduri.

Ce-și dorește pentru viitor

Ambițiile lui Tavi Helian nu se opresc aici. El visează să extindă afacerea și să ajungă să gestioneze cinci restaurante până la vârsta de 50 de ani. „Acum am 41 de ani şi vreau ca până împlinesc 50 de ani să am peste cinci restaurante”, declară el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net