Rugăciunea către Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia. O să ai parte de minuni dacă o citești pe 9 martie

Ultima actualizare:

În fiecare an, pe data de 9 martie, credincioșii ortodocși își îndreaptă gândurile și rugăciunile către Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, a căror pomenire este marcată în Biserica Ortodoxă în această zi de sărbătoare. Aceștia devenit simboluri ale curajului și devotamentului față de Dumnezeu. În plus față de tradițiile specifice acestei zile, rostirea unei rugăciuni către acești sfinți este considerată a fi făcătoare de minuni.

Sfinții Mucenici. Foto: arhiva.
Sfinții Mucenici. Foto: arhiva.

Cine au fost Sfinții Mucenici din Sevastia

Sfinții Mucenici din Sevastia au fost 40 de soldați creștini care și-au păstrat credința în ciuda persecuțiilor și torturilor la care au fost supuși. În timp ce tradițiile populare marchează această zi prin prepararea și împărțirea mâncărurilor specifice, precum colacii în formă de 8, aceasta este și o ocazie de a rosti o rugăciune de apreciere și cerere de ocrotire.

Rugăciunea către Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia:

"Veniți, popoare, să-i cinstim cu evlavie pe Sfinții lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobândit cununi luminoase și nestricăcioase. O, voi, care vă bucurați de cinstirea întregii Biserici, care ați dobândit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moaștele voastre, fiți ocrotitorii noștri, ai celor ce vă cinstim pomenirea.

Rugați-vă pentru noi, fericiților Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credință nestrămutată în făgăduințele Domnului, smerenie adevărată și mântuirea sufletelor noastre. Nu ne lăsați pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deșertăciunii acestei lumi, nu ne lăsați să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsați să înghețe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiți împrejurul nostru și loc de scăpare din cursele vrăjmașului.

O, preacinstit Sobor, tămăduiește neputințele noastre, ale credincioșilor slăbiți pe cale, ca să nu ne biruiască și să nu ne batjocorească necuratul vrăjmaș, care încearcă în tot chipul să ne abată de la lupta cea mântuitoare. Voi, Sfinților Mucenici, care toate le-ați suferit cu îmbărbătarea Duhului Sfânt, în credință și rugăciune îndelungată, nu încetați să ne întăriți și pe noi, cei ce ne minunăm de tăria sufletelor voastre strigând Domnului: Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Cel ce Te proslăvești în sfinții Tăi, slavă Ție!"

Această rugăciune exprimă recunoștința și cererea de sprijin către Sfinții Mucenici din Sevastia, invocându-le ajutorul în lupta cu ispitele și necazurile vieții. Credincioșii consideră că rostirea acestei rugăciuni în ziua de 9 martie este o modalitate de a dobândi ocrotirea și binecuvântarea acestor sfinți, care au dat mărturie de credință în ciuda greutăților".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
drum expres foto gds jpg
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net