Scenele de sex din filme, gândite matematic de „coordonatorii de intimitate”

Ultima actualizare:

Explozia mișcării #MeToo de acum cinci ani nu a declanșat numai o avalanșă de acuzații la Hollywood, ci a provocat și o mică revoluție cu apariția unor „coordonatori de intimitate”. Aceștia planifică scenele de sex, evaluează acordul actrițelor și supraveghează scenele intime, profesia devenind esențială pe platourile de filmare.

5 les confins du monde film still jpg jpeg

În plus, coordonatorii de intimitate se asigură că actrițele și actorii primesc echipamente adecvate, ca demnitatea lor să fie este respectată. Firmele specializate oferă lenjerie specială, accesorii din silicon și alți adezivi adaptați diferitelor tenuri sau culori ale pielii. Între 60 și 80 de coordonatori lucrează în prezent în Statele Unite. Impulsul pentru angajarea unor astfel de profesioniști a fost dat de HBO, după scandalul legat de Harvey Weinstein. Canalul, care a produs succese globale precum „Game of Thrones” sau „Sex and The City”, a făcut obligatorie prezența unui coordonator de intimitate pentru toate serialele sale.

Vezi și: Filmul Blonde, desființat de critici. Scena de sex oral cu JFK e „înfiorătoare și nebunească“ FOTO

Claire Warden, coordonatoare de intimitate, vede o „diferență incredibilă” de la #MeToo încoace. Anterior, „a fost multă rezistență din partea industriei, a regizorilor, a unor actori, a producătorilor“, a declarat ea pentru AFP, citată de Le Figaro.

Nu rata nici: Tom Cruise, primul actor care filmează în spațiul cosmic. Bugetul peliculei va fi astronomic

Ce părere au actrițele despre coordonatorii de intimitate, pe platourile de filmare?

Într-un interviu recent acordat revistei Variety, actrița Sydney Sweeney, în vârstă de 25 de ani, cap de afiș al seriei Euphoria, a explicat că „nu s-a simțit niciodată jenată” datorită coordonatorilor de intimitate.

Află și: Will Smith ar putea fi iertat pentru palma de la Oscaruri? Filmul care îi aduce o nouă șansă

Este un mediu foarte sigur. Sunt foarte norocoasă să ajung într-un moment în care se depune atât de mult efort în acest proces”, a spus ea. „Chiar și atunci când acceptăm ceva, ei ne întreabă pe loc în aceeași zi: «Te-ai răzgândit? Pentru că poți face și asta»”.

Totuși, nu totul este roz, pentru căci industria are un drum lung de parcurs atunci când vine vorba de consimțământ. Actrița Christina Ricci, vedeta din serialul Yellowjackets, a dezvăluit pentru Variety că o producție a amenințat-o că o dă în judecată, dacă refuza să participe la o scenă de sex. Potrivit lui Claire Warden, a spune „nu” rămâne perceput ca fiind o postură „periculoasă” de multe femei din cinematografie. Unii coordonatori trebuie, de asemenea, să lupte cu ideea că prezența lor poate dăuna creativității filmării.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net