Semnificația cuvântului „adulter”, unul dintre cele mai căutate cuvinte în prima parte a anului 2023. Este adesea confundat cu „adulterin”

Oricât de vast poate fi vocabularul limbii române, o mare parte dintre termeni ne sunt străini multora. Astfel, mulți poate nu știu încă ce înseamnă cuvântul „adulter”. Așa că, astăzi, Click! vă prezintă semnificația acestui termen.

Semnificația cuvântului „adulter” / Foto: Freepik
Semnificația cuvântului „adulter” / Foto: Freepik

Cuvântul „adulter” reprezintă actul sexual voluntar între o persoană căsătorită și o altă persoană care nu este căsătorită. Așadar, este relația nelegală dintre bărbaţi şi femei. În cele mai multe cazuri, în special în țările occidentale, se consideră că doar persoana căsătorită a comis adulter, în timp ce, dacă ambele sunt căsătorite (dar nu una cu cealaltă), se consideră că au comis acte separate de adulter.

Adulterul mai poartă și denumirea de relație extraconjugală

Adulterul este, de asemenea, denumit și „relație extraconjugală”, sau este uneori confundat cu infidelitatea. Termenul „adulter” are adesea o conotație morală sau religioasă, în timp ce „relație extraconjugală" este neutru din acest punct de vedere.

Cu toate acestea, conform a trei sondaje din SUA, aproximativ 10-15% dintre femei și 20-25% dintre bărbați au întreținut cel puțin o dată în viață relații sexuale extraconjugale.

În unele țări, adulterul este ilegal, iar în majoritatea culturilor este considerat un act imoral, ceea ce duce adesea la stigmatizare socială. În alte țări, ambii sunt considerați vinovați indiferent de circumstanțe, iar în altele numai femeia poate fi acuzată de adulter. Totodată, în Brunei, Arabia Saudită, Somalia și Yemen, țări care aplică cu strictețe legea islamică, adulterul se pedepsește cu moartea.

Adulterul a fost dezincriminat în România în anul 2006. Până la dezincriminare, procedurile penale pentru această infracțiune erau inițiate printr-o plângere prealabilă a soțului nevinovat și se pedepseau cu închisoare de la una la șase luni, sau cu amendă.

Deşi adulterul se referă, în general, la relaţii sexuale între o persoană căsătorită şi altcineva în afară de soţ sau soţie, în scripturi el poate să se refere şi la cei necăsătoriţi. Uneori adulterul este folosit ca un simbol pentru apostazia unei naţiuni sau a unui întreg popor în raport cu căile Domnului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net