Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie, fiica reginei Maria Antoaneta. După decesul copilei, suverana a căzut într-o depresie cumplită

Prințesa Sophie Hélène Béatrice a Franței a fost a doua fiică și cel mai mic copil din cei patru ai regelui Ludovic al XVI-lea și reginei Maria Antoaneta. Din nefericire, copila a avut parte de un sfârșit tragic, chiar înainte de a împlini vârsta de un an. După decesul ei, mama sa a căzut într-o depresie cumplită, din care nu și-a revenit pe deplin niciodată.

Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie, fiica reginei Maria Antoaneta / foto: arhiva Click!
Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie, fiica reginei Maria Antoaneta / foto: arhiva Click!

Născută pe data de 9 iulie 1786, la Palatul Versailles, Marie Sophie Hélène Béatrice a fost a doua fiică și cel mai mic copil din cei patru ai regelui Ludovic al XVI-lea al Franței și a reginei Maria Antoaneta. Micuța a fost numită după mătușa sa, Sophie a Franței, cea de-a șasea fiică a regelui Ludovic al XV-lea, care murise cu patru ani înainte de nașterea sa.

De altfel, această sarcină a fost o surpriză totală pentru suverană, căci după ce a adus pe lume ultimul băiat, în martie 1785, nu-și mai dorea copii. Din păcate, din cei patru copii ai săi, doar unul a ajuns la maturitate, aceea fiind Marie- Thérèse. Primul băiat, Louis-Joseph, a pierit la doar șapte ani din cauza tuberculozei, iar al doilea fiu, Louis Charles (Ludovic al XVII-lea) a murit în condiții tragice în închisoare, în anul 1795.

Sfârşitul tragic al prinţesei Sophie

În ceea ce o privește pe Sophie, micuța nu a apucat să împlinească vârsta de un an. La naștere, a cântărit patru kilograme, mama ei, Maria Antoaneta, având un travaliu destul de dureros. A fost botezată la capela Palatului Versailles, de Louis-Joseph de Montmorency-Laval, episcop de Metz și mare capelan al Franței, nașii ei fiind Ferdinand, Arhiducele de Austria, fratele reginei, și Madame Élisabeth, sora regelui Ludovic al XVI-lea. Încă de la început, copila dădea semne că are o sănătate fragilă.

Cu toate că era un bebeluș voinic, în scurtele luni de viață, a devenit evident că suferea de tuberculoză, potrivit madamegilflurt.com. Prințesa, care a fost la naștere mai mare decât în mod normal, mândria părinților săi și o alinare pentru mama ei, s-a stins din viață subit, pe data de 19 iunie 1787, cu puțin timp înainte de a împlini un an. A fost înmormântată la Biserica Saint-Denis, fiind condusă pe ultimul drum de întreaga curte de la Versailles. După deces, Maria Antoaneta a intrat într-o depresie apăsătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net