Sicriul misterios aflat într-un castel important din România. Povestea tragică a domniței Ana, femeia decapitată de propriul soț

Ultima actualizare:

Sicriul misterios aflat într-un castel important din România. În inima Transilvaniei, Castelul Corvinilor din Hunedoara stă măreț și misterios, păstrând secrete întunecate adânc în zidurile sale de piatră. Printre numeroasele sale mistere și legende, una se distinge prin tragedie și romantism - povestea domniței Ana Kendi, a cărei prezență este încă resimțită într-un sicriu ascuns în adâncurile castelului.

Castelul Corvinilor. Foto: Daniel Duță.
Castelul Corvinilor. Foto: Daniel Duță.

Sicriul din Castelul Corvinilor ascunde poveste de dragoste plină de gelozie

Ana Kendi, fiica voievodului transilvan Francisc Kendi, a fost personajul principal al unei drame tulburătoare care s-a desfășurat în timpul secolului al XVI-lea la Castelul Corvinilor. După căsătoria ei cu nobilul Ioan Torok, cel care stăpânea castelul la acea vreme, viața Anei s-a transformat într-un coșmar marcat de gelozie și trădare.

Legenda spune că administratorul castelului, îndrăgostit de Ana, a încercat să-i declare dragostea printr-o scrisoare. Această încercare a fost descoperită de soțul gelos, care a condamnat-o pe Ana la o moarte crudă. Domnița a cerut să fie decapitată de propriul soț, însă acesta a refuzat să îi împlinească ultima dorință.

Domnița cu soartă tragică

Ana Kendi a fost înmormântată printr-o ceremonie brutală, la care întreaga populație a Hunedoarei a fost obligată să participe. Legenda spune că și cei implicați în drama Anei au avut aceeași soartă ca a domniței - administratorul castelului a fost executat, iar tânărul îndrăgostit a fost târât de un cal în curtea castelului până băiatul a murit.

Povestea Anei Kendi a continuat să fascineze și să sperie generații întregi de-a lungul secolelor. Documentele istorice și relatări din secolele trecute atestă existența unei domnițe cu o soartă tragică, iar osemintele ei păstrate într-un sicriu din Castelul Corvinilor par să confirme aceste relatări.

Legenda continuă

Chiar și în prezent, vizitatorii Castelului Corvinilor sunt întâmpinați cu povestea îngrozitoare a Anei Kendi și a soțului său gelos. Sicriul său, ascuns într-una dintre încăperile castelului, servește ca amintire a unei drame care a rămas vie în memoria locului.

Povestea domniței Ana Kendi este doar una dintre numeroasele legende și mistere care învăluie Castelul Corvinilor din Hunedoara. Încă de la construcția sa medievală, acest monument istoric a fost martorul unor evenimente dramatice și inexplicabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
image
actualitate.net
image
actualitate.net