Singurul oraș din lume în care oamenii trăiesc fără bani. La ei nu există nici sărăcie, nici politică, nici religie

Știai că există un oraș unde oamenii trăiesc fără bani? Acesta este Auroville, numit și orașul Zorilor, o localitate experiment aflată în India. Oamenii trăiesc aici fără bani, fără religie, fără politică. Orașul a fost creat acum 50 de ani, pe 28 februarie 1968, de Mirra Alfassa. Mirra credea că Auroville va contribui în mod decisiv la renașterea indiană.

International Centre of Education din orașul Auroville. Foto: Site Auroville.
International Centre of Education din orașul Auroville. Foto: Site Auroville.

Care este scopul acestui oraș

Scopul acestui oraș este de a exista un loc pe pământ unde oamenii să trăiească împreună, indiferent de naționalitate, în care toţi "locuitorii să fie animaţi de aspiraţii sincere, bărbaţi şi femei, să trăiască în calitate de cetăţeni ai lumii. Să înveţe să trăiască în pace, într-o perfectă armonie, fără politică, fără bani, fără religii şi naţionalităţi, îngrijindu-se de nevoile spiritului, de progres, de aspiraţii, supunându-se unei singure autorităţi, adevărul”, după cum spunea fondatoarea acestui oraş.

Orașul, organizat în 35 de domenii de muncă

Oraşul este organizat în 35 de domenii de muncă: agricultură, informatică, sănătate, educaţie, artizanat etc. Echipele de la Centrul de Cercetare Stiinţifică (CSR) se preocupă constant de energiile regenerabile, de reciclarea şi purificarea apei, de construcţiile ecologice, de maşinile electrice sau hibride.

Clădirile orașului sunt consturite cât mai ecologic. Orașul are în jur 16 ferme care aprovizionează cu mâncare pentru locuitori.

Matrimandir, sufletul locului

În centrul oraşului Auroville se afla Matrimandir (Casa Mamei), pe care fondatoarea acestui proiect, Mirra Alfassa, o considera sufletul locului. Este o zonă cu grădini frumoase, un amfiteatru, în care este amplasată o urnă a umanităţii şi s-a construit un lac, care să creeze o atmosferă de calm. 

Alte construcţii importante sunt: Bharat Niwas (Casa Indiei), este vorba despre o clădire dedicată culturii oraşului, cu amfiteatre, cinema, bibliotecă. Mai există un “Laborator al limbilor”, loc pentru studiul limbilor, “Bucătăria solară”, un restaurant pentru localnici, dar şi pentru vizitatori; “New Creation Corner”, un alt restaurant. Merită să mai menționăm și “Visitors Center”, un vast edificiu destinat să găzduiască vizitatorii, cu amfiteatru, săli de spectacole, bibliotecă etc.

Peste 2300 de locuitori din 50 de țări

 În prezent, Auroville are peste 2300 de locuitori, proveniţi din 50 de ţări. În 2014, populaţia din Auroville cuprindea 900 de bărbaţi, 880 de femei şi 534 de minori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net