Stațiunea din România adorată de bunicii și părinții noștri începe să prindă contur. Turiștii se vor putea plimba din nou pe traseul Împărătesei Sissi

În urmă cu câțiva ani, o bijuterie a României era adorată de către bunicii și părinții noștri. Era locul unde în deceniile de comunism își petreceau majoritatea vacanţele şi concediile. De asemenea, este considerată cea mai veche staţiune balneară de pe teritoriul țării și una dintre cele mai vechi din Europa. Deși ajunsese o ruină, acum, începe să renască din cenușă.

Stațiunea din România care va fi reamenajată / foto: arhiva Click!
Stațiunea din România care va fi reamenajată / foto: arhiva Click!

Stațiunea Băile Herculane a fost ridicată de romani în urmă cu aproape 2.000 de ani și este considerată o bijuterie a Imperiului Habsburgic. A fost cunoscută pentru izvoarele sale termale sulfuroase, iodate, bromurate şi termominerale, indicate pentru tratarea unor boli de piele, boli ale aparatului locomotor, boli ale aparatului respirator, afecţiuni ginecologice şi altele.

De asemenea, era locul unde pe vremea comunismului bunicii și părinții noștri își petreceau vacanțele și concediile. Băile Herculane este considerată cea mai veche staţiune balneară de pe teritoriul României și una dintre cele mai vechi stațiuni din Europa. Din păcate, însă, la un moment dat, ajunsese o ruină.

Stațiunea începe treptat să renască din propria cenușă

Din fericire, Oana Chirilă, fondatoarea „Herculane Project” și inițiatoarea campaniei de strângere de fonduri ,,Eu sunt Herculane”, a reușit să aducă laolaltă arhitecți, autorități, companii, voluntari și mai ales comunitatea locală, pentru a îi reda strălucirea de altă dată. Malurile Cernei vor fi revitalizate în zona centrului istoric al stațiunii, iar proiectul,  printre altele, prevede amenajarea cădițelor, dar și a spațiilor verzi. De asemenea, Promenada Împărătesei Sissi va fi și ea finalizată.

„Avem vești bune de la Herculane! Am început șantierul de revitalizare a malurilor Cernei în zona centrului istoric! Amenajăm cădițele și spațiul verde. Finalizăm Promenada Împărătesei Sissi. Construim cabine de schimb, locuri de stat, o zonă de relaxare și plajă și organizăm campanii de ecologizare. Vă aducem mai aproape de natură și de apele termale pe care le îndrăgim cu toții”, spunea cu puțin timp în urmă, Oana Chirilă, lidera „Herculane Project”, pe pagina sa personală de Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net