Top 10 cadouri pe care să NU le oferi de Crăciun. Atrag ghinionul și sărăcia

Crăciunul este momentul perfect pentru a arăta afecțiunea și grijă față de cei dragi, însă nu toate cadourile sunt la fel de inspirate. Unele obiecte să știi că pot aduce mult ghinion în viața cuiva, așa că nu vrei să o dai în bară. Iată top 10 cadouri care aduc ghinion și pe care să le eviți cu orice preț în această perioadă festivă.

5 idei de cadouri pentru cea mai bună prietenă (1) jpg

Top 10 cadouri pe care să NU le oferi de Crăciun

A oferi cuiva o pereche de pantofi este considerat a aduce ghinion conform superstițiilor. Se crede că această alegere de cadou poate determina distanțarea persoanei căreia îi este destinată. În plus, există o credință conform căreia cel care dăruiește o pereche de pantofi ar fi nevoit să meargă fără astfel de încălțăminte în viața de apoi, conform mentalfloss.com, citat de Unica.ro.

Opalul, considerat a fi cea mai ghinionistă piatră prețioasă, ar trebui evitat ca și cadou. Cu excepția persoanelor născute în luna octombrie, pentru acestea vibrațiile negative ale pietrei ar putea fi inversate. De asemenea, e indicat să nu se pună niciodată un opal într-un inel de logodnă, deoarece acest lucru ar putea prevesti văduvia timpurie.

În Sicilia, există o tradiție care spune că nu ar trebui să oferi nici măcar un cadou sub forma unei pisici, deoarece acest gest ar putea prevesti o moarte subită și violentă.

Atunci când alegi să oferi flori celor dragi, trebuie să fii atent la tipul de flori pe care le cumperi. Unele flori pot aduce ghinion persoanei care le primește. De exemplu, o superstiție spune că oferirea de liliac alb unei persoane bolnave ar aduce ghinion și nu ar fi de bun augur pentru recuperare.

Tradiția susține că atunci când primești un cadou ce poartă propria ta asemănare, acesta aduce ghinion, iar un portret cu tine este considerat un semn de trădare.

Când alegi să oferi o poșetă sau un portofel, tradiția indică faptul că nu ar trebui să fie gol, deoarece acest lucru ar putea atrage ghinionul. Această tradiție este întâlnită în România și în alte țări. Dacă alegi să faci acest cadou, este recomandat să pui o sumă simbolică pentru a aduce noroc celui care îl primește.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, este recomandat să eviți să oferi bani drept cadou. Există riscul ca suma oferită să nu fie suficientă pentru ceea ce destinatarul își dorește, determinându-l să cheltuiască banii pe lucruri mici și neimportante. În schimb, optează pentru un cadou sincer și plin de semnificație.

Oferta de cadouri ce includ obiecte ascuțite, precum cuțite sau foarfece, este considerată ghinion, deoarece se crede că acestea pot rupe relațiile. Cu toate acestea, situația se poate schimba dacă persoana care primește cadoul îți oferă în schimb o monedă.

Desigur, poate părea o idee convenabilă să cumperi o sticlă de băutură pentru o persoană cu care nu ai o relație strânsă și nu cunoști prea bine preferințele. Cu toate acestea, dacă ai o legătură minimă cu acea persoană, un astfel de cadou poate transmite că nu ai depus efort în găsirea unei alegeri mai potrivite. Așadar, este indicat să alegi o sticlă de băutură doar atunci când ești sigur că destinatarul o va aprecia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net