Trucul pe care toți părinții cu copii la școală trebuie să-l știe. Cum scapi rapid de petele de cerneală

Probabil că fiecare dintre noi am fost în situația de a fi nevoiți să găsim o cale de a scoate pete de cerneală din hainele noastre. Fie că ni s-a întâmplat chiar nouă, ori copiii noștri au venit acasă de la școală cu bluza plină de urme de cerneală, cu siguranță știm cât de dificile pot fi de scos aceste urme din haine. Ei bine, există câteva „trucuri” pentru a ne face viața mai ușoară!

Petele de cerneală pot fi greu de scos / foto: Dreamstime
Petele de cerneală pot fi greu de scos / foto: Dreamstime

Mai mult ca sigur că mulți dintre noi am fost în situația de a fi nevoiți să găsim o cale rapidă de a scoate pete de cerneală din haine. Indiferent dacă ni s-a întâmplat chiar nouă, ori copiii noștri au venit acasă de la școală cu bluza plină de urme de cerneală, nici nu mai contează! Cu siguranță știm cât de dificile pot fi de scos aceste urme din haine. Ei bine, există câteva „trucuri” pentru a ne face viața mai ușoară și hainele mai curate!

Ei bine, primul sfat este unul care poate părea banal, dar o mulțime de oameni nu fac asta! Bluza pătată trebuie spălată cât mai repede posibil! Da, indiferent cât simplist ar părea acest sfat, o mulțime de oameni ignoră petele de cerneală, crezând că sunt mai simplu de scos decât sunt, în realitate. Dacă lăsați cerneala să se imprime în haine, ea va deveni mult mai dificil de scos! Așa că băgați imediat bluza la spălat, sau, daca nu aveți cum, mergeți la o toaletă și udați locul pătat cât mai bine!

Lămâia, un aliat nebănuit împotriva petelor de cerneală

Un alt sfat util este să stoarceți puțin suc de lămâie pe o bucată de vată, apoi să frecați bine locul pătat! Lămâia va fi un aliat nebănuit de eficient în lupta împotriva petelor de cerneală din haine, iar dacă nu aveți nicio lămâie la îndemână, puteți încerca să utilizați bicarbonat de sodiu.

De asemenea, puțină acetonă va fi foarte utilă pentru această problemă! La fel ca și în cazul sucului de lămâie, doar turnați puțină acetonă pe puțină vată și frecați, bine, locul pătat! După ce au dispărut petele de pe haine, nu uitați să vă spălați bine pe mâini!

image
image
image
image
image
image
sfecla de zahard218a b bqte jpeg
caini artificii pexels jpg
Elizabeth Taylor Foto profimedia 0098112259 jpg
cuvant pexels jpg
forest city oras fantoma profimedia jpg
incaltaminte jpeg
ion cristoiu jpeg
image png