Tu știi cum se mănâncă corect un croissant? Iată ce spune un expert în bune maniere!
Să știi cum se mănâncă un croissant nu pare fi atât de greu, însă un expert în bune maniere are o părere contrară. Dacă vrei să-l savurezi ca un adevărat cunoscător, lucrurile devin interesante!

Simbol al micului dejun continental, croissantul și-a câștigat popularitatea ca fiind un preparat franțuzesc, însă istoria spune că își are originile în Austria. Mai exact, în Viena.
Croissantul este preferat și de mulți români, fie că este sevit simplu sau cu umplutură, înmuiat ușor în cafea sau savurat ca atare. Este delicios, însă și sfărâmicios, așa că șervețelele sunt esențiale, oricât de atent ai fi când îl rupi.
William Hanson, însă, expert în etichetă de origine britanică, are o altă părere! Potrivit „Reader's Digest”, el consideră că dacă un croasant ar fi servit corect, nu ar mai fi nevoie de multe șervețele.
Există o modalitate corectă de a mânca un croasant?
Dacă vrei să mănânci un croissant ca un adevărat cunoscător, William Hanson spune că nu este indicat să îl înmoi în cafea, ciocolată caldă sau în orice altă băutură, ci să îl servești ca atare, deoarece bucățile rămase în băutură vor arăta dezgustător. Indicat este să tai produsul cu un cuțit și să savurezi fiecare bucată în parte. În felul acesta, nu se va mai sfărâma și nu vor mai pica firimituri pe masă.
O altă regulă recomandată de el este evitarea asocierii untului cu croissantul. Potrivit expertului, acest produs de patiserie se consumă cu gem sau marmeladă, deoarece are deja unt în compoziție. De asemenea, expertul în etichetă recomandă folosirea unui cuțit la adăugarea topping-ului preferat.
Părerile sunt împărțite
Pe de altă parte, un alt expert în etichetă, Elaine Swann, din America, este de părere că este politicos să asociezi croissantul cu orice topping dorești, inclusiv cu ciocolată sau unt, acest aspect fiind doar o chestiune de gusturi. De asemenea, în Franța este permisă asocierea croissantului cu băuturi calde, prin urmare, indiferent de regulile nescrise ale etichetei, cel mai important aspect rămâne plăcerea fiecăruia.