Uite unde poți plăti cumpărăturile cu palma. Scuza cu portofelul uitat acasă e deja de domeniul trecutului!

Unul dintre cei mai cunoscuți retaileri internaționali introduc un sistem inovativ de plată, cu palma! Casele de marcat din mai multe locații vor fi dotate cu o serie de aparate speciale menite să scaneze palma persoanelor care sunt dispuse să renunțe la plata cu cardul, smartphone-ul, smartwatch-ul sau bani gheață.

amazon plateste cu mana jfif

Plata cu palma nu va fi posibilă prea curând în România, din păcate, căci inovația se află încă în stadiu de proiect și va fi introdusă într-un cunoscut lanț de magazine din Statele Unite ale Americii, deținut de amazon. Whole Foods își dorește să limiteze considerabil interacțiunile cu clienții, motiv pentru care au decis să introducă această nouă metodă de a achita cumpărăturile.

Vezi și: Cum a devenit Jeff Bezos tatăl Panterei Roz și al lui RoboCop. Suma uriașă de bani plătită de Amazon

Scanner-ul care face posibilă plata cu palma, direct la casa de marcat, este dezvoltat de compania-mamă, Amazon, și se va numi Amazon One. Va fi echipat cu o cameră de luat vederi care fotografiază palma și o asociază automat unui cont de membru care conține deja informații personale precum numărul de telefon și cardul bancar. În acest context, nu mai ai nevoie de niciun alt dispozitiv pentru a achita cumpărăturile, fiind suficient să treci mâna în dreptul scanner-ului.

Nu rata nici: Acțiunile Amazon s-au prăbușit! Compania lui Jeff Bezos, în impas?

Amazon inovează din nou lumea cumpărăturilor! De când se introduce plata cu palma

La capitolul securitate, Amazon declară că informațiile respectă acordul cu utilizatorii și nu stochează informațiile, ci le criptează și se trimit automat în cloud, către un server creat special pentru software-ul care permite plata cu palma. Sistemul a trecut testele inițiale efectuate în mai multe magazine din New York, Austin și Seattle cu brio, motiv pentru care va fi introdus în curând și în Malibu, Montana Avenue și California.

Nu se știe deocamdată dacă și alți retaileri vor apela la sisteme de plată similare sau dacă vor încheia parteneriate cu Amazon, pentru sistemul Amazon One. Pe lângă plata cu palma, Amazon a deschis și mai multe magazine prin care utilizatorii nu trebuie să achite cumpărăturile făcute. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, este vorba despre un sistem automat care urmărește clienții cu ajutorul mai multor camere de supraveghere amplasate strategic.

Sistemele de gestiune a stocurilor sunt interconectate la camerele din magazin, iar astfel clienții plătesc direct din contul de amazon, automat, în momentul în care ies din magazin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net