Un tânăr a avut parte de aventura vieții sale! A vizitat 14 țări cu ajutorul bicicletei

În timp ce mulți se pregătesc pentru facultate după ce termină liceul, Liam Garner (19 ani), un adolescent din Long Beach, California, a decis că vrea să aibă parte de aventura vieții sale. El avea să devină cea mai tânără persoană ce a mers din Alaska în Argentina pe bicicletă.

Liam Garner a vizitat 14 țări pe bicicletă (foto: Instagram)
Liam Garner a vizitat 14 țări pe bicicletă (foto: Instagram)

I-a venit ideea după ce a citit o carte

Tânărul Liam Garner, un ciclist experimentat, își dorea de ani de zile să meargă într-o „aventură nebună”, iar cum ziua absolvirii se apropia, el a hotărât că este momentul perfect pentru o escapadă. După ce a citit o carte a aventurierului Jedidiah Jenkins, care a mers cu bicicleta din Oregon în Argentina, Liam și-a dat seamă că ar putea porni și el într-o astfel de călătorie.

„Cineva mi-a recomandat o carte despre un om care a mers cu bicicleta din Oregon în Patagonia. Așa că am citit cartea și m-am tot gândit: «Wow, dacă tipul ăla poate să o facă, eu de ce să nu pot?»”, a declarat el, potrivit publicației BBC.

Așadar, pe 1 august 2021, când avea doar 17 ani, tânărul a pornit  într-o „aventură nebună”, plecând pe bicicletă din cel mai nordic punct din SUA - Golful Prudhoe, Alaska, echipat cu cort, un sac de dormit, mâncare și apă pentru o zi, un kit medical, baterii portabile și piese suplimentare pentru bicicleta sa.

A parcurs o distanță de 32.000 km în 527 de zile

Pe 10 ianuarie 2023, 527 de zile mai târziu, după ce a vizitat 14 țări - inclusiv Mexic, Guatemala, Nicaragua, Columbia, Peru și Chile – Liam a ajuns în Ushuaia, Argentina. Pedalând 32.000 km, el a devenit cea mai tânără persoană ce a reușit să parcurgă această distanță, vizitând atâtea țări.

„Există o rută oficială și apoi există rute neoficiale. Eu practic mi-am făcut propriul traseu în timp ce mergeam. Atâta timp cât mă deplasam spre sud în fiecare zi, știam că merg în direcția cea bună”, a mai adăugat el.

De asemenea, tânărul a recunoscut că părinții săi, care sunt despărțiți, nu au fost încântați de ideea că fiul lor adolescent avea să meargă până în America de Sud singur. Mama lui a refuzat să-l creadă la început, iar tatălui său i-a dat vestea abia după ce a pornit la drum. Familia sa este din Mexic, iar faptul că a petrecut aproximativ patru luni și jumătate cu bicicleta prin țară a fost o una dintre cele mai semnificative experiențe din viața sa.

„M-a sunat mama în timp ce eram în Alaska și i-am spus unde mă aflu. Întreaga mea familie este din Mexic. Am crescut mergând acolo, dar nu am învățat niciodată limba. Deci, este o diferență în a vizita Mexicul în fiecare an și a trăi acolo”, a mai spus Liam.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net