Un ziar din 1924 a prezis cum va arăta anul 2024. Multe lucruri s-au adeverit până în prezent

Te-ai gândit vreodată cum își imaginau oamenii din trecut viitorul? Ei bine, într-un ziar din 1924 a fost prezis cum va arăta viața oamenilor în anul 2024. La un secol distanță, multe dintre lucruri s-au adeverit. Iată ce scria acum 100 de ani într-un articol.

Un ziar din 1924 a prezis cum va arăta anul 2024 / foto: Colaj X (fostul Twitter)
Un ziar din 1924 a prezis cum va arăta anul 2024 / foto: Colaj X (fostul Twitter)

În urmă cu un secol, ziarele încercau să prevadă cum va arăta viitorul, iar unele dintre aceste previziuni pentru anul 2024 s-au dovedit surprinzător de exacte. Descoperirile surprinzătoare ale cercetătorului Paul Fairie de la Universitatea din Calgary dezvăluie cât de uimitor de exacte au fost unele dintre aceste previziuni. El a decis să le împărtășească cu urmăritorii săi de pe platforma X (fostul Twitter).

Astfel, conform unui articol din 1924, „automobilele vor crește și se vor înmulți la nesfârșit", orașele din 2024 vor avea „autostrăzi prin inima orașului”, o predicție care astăzi este o realitate, era anticipată explorarea spațiului, o viziune îndeplinită parțial. De asemenea, se estima că majoritatea oamenilor vor trăi până la cel puțin 100 de ani, anticipând descoperirile medicale care vor rezolva problemele de sănătate, relatează Adevărul.ro.

Deși încă nu am atins această marcă, descoperirile din medicină au făcut progrese semnificative în această direcție.

Alte predicții din 1924 

Dar asta nu este tot. În articol se mai arată că albumele cu fotografii de familie vor fi transformate în materiale video, iar imaginile statice vor fi înlocuite de „cele în mișcare”. Se credea că oamenii vor propune căsătorie cu inele din diamante sintetice făcute din zahăr, din cauza faptului că rezerva mondială de diamante va fi epuizat, caii vor dispărea datorită creșterii numărului de automobile, clădirile vor avea 100 de etaje înălțime, cât și faptul că avioanele vor avea o viteză incredibilă.

Aceste previziuni din trecut oferă o perspectivă unică asupra speranțelor, temerilor și imaginației oamenilor din acea epocă, amintindu-ne cât de mult s-a schimbat lumea, dar și cât de mult a rămas aceeași fascinație pentru viitor.

Unele dintre aceste viziuni pot părea acum mai degrabă fanteziste, dar interesul și fascinația lor față de viitor rămâne constantă, demonstrând curiozitatea și imaginația nelimitată a umanității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net