Unde a dispărut bărbatul din imagine imediat după nuntă. Soția lui a aflat adevărul abia după 68 de ani

Ultima actualizare:

Poveştile de dragoste nu înseamnă doar lapte şi miere, iar acest lucru este dovedit şi de numeroase întâmplări reale din istorie. După ce a dispărut la șase săptămâni de la nuntă, soția locotenentului Billie Harris, Peggy Seale Harris, și-a petrecut timpul căutându-și partenerul. După 68 de ani, a aflat adevărul despre soțul ei.

Peggy Seale Harris a aflat adevărul despre soțul ei după 68 de ani (foto: historybyday.com)
Peggy Seale Harris a aflat adevărul despre soțul ei după 68 de ani (foto: historybyday.com)

I-au trebuit aproape 7 decenii lui Peggy Seale Harris pentru a afla ce s-a întâmplat cu soțul ei, care a dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Locotenentul Billie Harris a fost pilot de vânătoare american și s-a căsătorit cu Peggy cu șase săptămâni înainte de a pleca în Franța pentru a lupta împotriva naziștilor.

Cine a fost Peggy Seale Harris?

Peggy Lou Seale Harris s-a născut pe 25 iunie 1924, în Vernon, Texas. După ce a absolvit Liceul Vernon în 1941, a lucrat ca femeie de serviciu pentru FW Woolworth Company și după aceea ca asistentă într-un cabinet dentar. De asemenea, ea era diferită de femeile de la acea vreme. Ele erau preocupate să investească în frumusețe pentru a atrage bărbați, Peggy avea alt țel în viață. Iar, la vârsta de doar 18 ani, când SUA a intrat în al Doilea Război Mondial, ea a devenit singura femeie mecanic de la baza forțelor aeriene Altus Oklahoma, unde și-a cunoscut și viitorul soț.

La doar 18 ani a devenit singura femeie mecanic de la baza forțelor aeriene (foto: historybyday.com)
La doar 18 ani a devenit singura femeie mecanic de la baza forțelor aeriene (foto: historybyday.com)

Ea și doi colegi de sex masculin au dezvoltat un panou de testare electrică pentru a determina ce reparații erau necesare pe avioanele care se întorceau din război. La bază, Peggy l-a întâlnit pe viitorul ei socru, Virgil Harris. El a fost cel care s-a gândit că ea și fiul său s-ar potrivi, așa că le-a aranjat o întâlnire. Dar, în ciuda dorinței lui, Peggy era o fată destul de timidă.

„A existat o ofertă de job în biroul de control al producției, așa că am obținut acel post. Tatăl lui Billie era asistentul managerului în departamentul de elice al bazei. La scurt timp după ce am venit acolo, a vrut să-i scriu fiului său care era student pilot. I-am răspuns că nu le-am mai scris oamenilor pe care nu-i cunoșteam, în special militarilor”, a scris ea în jurnalul ei.

Atunci, cel care a luat inițiativă a fost Billie, care se afla în San Antonio, antrenându-se la U.S. Army Air Corps, și auzise de această femeie deosebită, de aceea, intrigat, i-a scris el o scrisoare. Cei doi au corespondat prin scrisori, iar când a primit o permisie, el s-a grăbit să vină să o vadă.

Pe 22 septembrie 1943, s-au căsătorit în Tallahassee, Florida (foto: historybyday.com)
Pe 22 septembrie 1943, s-au căsătorit în Tallahassee, Florida (foto: historybyday.com)

„Am început să primesc scrisori de la Billie. Îmi era puțin frică de acest bărbat, care nu mă văzuse, dar credea că sunt ok. Atunci când a venit în concediu (de la armată), dintr-o dată ușa avionului s-a deschis, iar Billie Harris mi-a spus «Bună, Peggy» și cam atât”, a declarat ea. Chiar dacă între cei doi nu a fost dragoste la prima vedere și au început prin a fi prieteni, cei doi și-au dat seama că pot avea o relație romantică.

Așa că, în ziua de 22 septembrie 1943, s-au căsătorit în Tallahassee, Florida. Chiar dacă erau sărăci la vremea respectivă și avea probleme financiare, cei doi erau foarte îndrăgostiți și fericiți că erau în sfârșit împreună ca soț și soție.

Viața ei avea să se transforme într-o dramă

La doar șase săptămâni de la nuntă, Billie și-a finalizat pregătirea de pilot din US Army Air Corps la Brooks Field din San Antonio. Căsătorit cu femeia visurilor sale și gradul superior de sublocotenent oferit, era tot ce își putea dori. Dar fericirea nu a durat mult. Într-o zi a primit o scrisoare în care era chemat pe front, pentru a lupta împotriva naziștilor. Deoarece depusese jurământ că își va proteja țara, nu ar fi putut refuza plecarea, iar Peggy nu i-ar fi cerut asta.

Ulterior, Peggy a fost înștiințată că Billie a fost trimis în Europa, unde a pilotat un Mustang P-51 din Anglia în Franța, și apoi peste Germania. A fost prima și ultima dată când ea a auzit ceva despre el. Pilot decorat, Billie a fost dat dispărut și presupus mort după o misiune în iulie 1944.

„A venit o telegramă – în momentul în care am deschis-o, a căzut cerul pe mine. După un timp, m-am uitat din nou la ea, apoi am verificat alte scrisori referitoare la Billie care erau scrise după data telegramei. Telegrama spunea «dispărut: 7 iulie», iar eu aveam scrisori, scrisori de mână, datate după aceea. Mai târziu, am primit altă telegramă, în care scria: «dispăruți în acțiune: 17 iulie».

Mi s-a spus să nu fiu îngrijorată. Părinții lui Billie și cu mine am ales să credem că s-a întors în Statele Unite. Speram că se afla într-un spital undeva și poate pur și simplu nu știa cine este sau și-a pierdut memoria. Am auzit de asemenea cazuri”, a mai scris Perry în jurnalul ei.

Era hotărâtă să își găsească soțul

Împreună cu socrii ei, ea era într-o continuă căutare pentru a-și găsi partenerul. În 1945, a început să își piardă speranța și s-a gândit că probabil soțul ei este într-adevăr mort. Dar nici asta nu a împiedicat-o să afle ce s-a întâmplat cu el, așa că a contactat Crucea Roșie Internațională. Ajutată de vărul lui Billie, Harvey Alton, care și el era de părere că nu avea cum să dispară pur și simplu, cei doi au pornit în aflarea adevărului.

Peggy era hotărâtă să își găsească soțul (foto: historybyday.com)
Peggy era hotărâtă să își găsească soțul (foto: historybyday.com)

Însă ce au aflat, i-a șocat pe amândoi. Se pare că nu erau singurii care îl căutau pe Billie. După ce Harvey a cerut autorităților să-i arate dosarele militare ale vărului său, el a aflat că o misterioasă franțuzoiacă a venit și a cerut aceleași dosare cu 6 luni înainte. Asta a făcut-o pe Peggy să fie și mai disperată, nu înțelegea de ce o femeie franceză ar fi interesată de locotenentul care a luptat împotriva naziștilor.

În 1950, Peggy a trăit în Boulder, Colorado, pentru câțiva ani, fiind singura femeie care a lucrat la o companie minieră de argint. Mai târziu, ea a lucrat pentru un topograf, fiind, de asemenea, singura femeie într-un astfel de loc de muncă.

În 1960, Peggy a devenit pasionată de snowmobile într-o perioadă în care acest sport era o noutate. Ea a scris pentru o revista de sport și o scriitoare independentă pentru multe altele. Membră a Rocky Mountain Snowmobile Association și ofițer al Federației Nord-Americane de Snowmobile, Peggy a fost o expertă recunoscută. Ca membră profesionistă a National Writers Club și Outdoor Writers of America, ea a devenit purtătoare de cuvânt a sportului.

În 1975, s-a întors în Vernon pentru a locui în casa familiei, continuând să studieze, să lucreze și să călătorească. În 1980, a absolvit Midwestern State University cu o diplomă în științe umaniste și filosofie. A lucrat ca bibliotecară la Vernon College până la pensionarea ei în 1994.

După 68 de ani, a aflat ce s-a întâmplat de fapt cu soțul ei

În 2006, la vârsta de 82 de ani, a primit o scrisoare de la un oficial din Les Ventes, Normandia, Franța. Atunci, Peggy a aflat că, în 1944, oamenii din sat au descoperit avionul și trupul lui Billie, l-au îngropat în cimitirul bisericii și au continuat să-i onoreze sacrificiul în fiecare an. În timp ce satul se pregătea să marcheze aniversarea eliberării orașului de către Forțele Aliate, ei au invitat-o să li se alăture.

Peggy, vărul lui Billie, Alton Harvey, și soția sa Gaye au făcut călătoria și au descoperit adevărul complet al ultimei zile a lui Billie - el nu a fost „dispărut și presupus mort”, ci de fapt „ucis în acțiune”. 

Billie finalizase aproape o sută de misiuni cu succes. I s-a permis să părăsească baza și să meargă la el acasă în iulie 1944. Tânjea să-și revadă soția, așa că i-a scris o scrisoare în care a menționat că îi era foarte dor de ea și că era în drum spre casa lor. Dar, din păcate, plecarea a fost amânată, deoarece primise altă misiune, nu știa însă ca aceasta avea să fie și ultima.

Ultimele momente ale lui Billie au fost în avionul lui. Se afla chiar peste orașul Les Ventes din partea de nord a Franței când avionul său a fost doborât. În acel moment el avea două opțini: se salva, sau manevra avionul spre marginea orașului, pentru a evita uciderea localnicilor. A a ales să îi salveze pe francezi, cu prețul vieții lui. A murit în timp ce nimeni nu a fost rănit. 

A ales să îi salveze pe francezi, cu prețul vieții lui (foto: historybyday.com)
A ales să îi salveze pe francezi, cu prețul vieții lui (foto: historybyday.com)

Valerie Quesnel, franțuzoaica misterioasă care a venit să se intereseze despre el, era din același oraș pe care Billie îl salvase în ultimele sale momente. Billie devenise eroul lor. Peggy s-a întors în Franța aproape în fiecare an după aceea pentru a vizita mormântul de la cimitirul american din Normandia.

Peggy Lou Seale Harris nu s-a recăsătorit niciodată și a murit la vârsta de 95 de ani, pe 14 aprilie 2020, alăturându-se soțului ei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net