Vedetele care își serbează ziua de naștere pe 1 mai

Ultima actualizare:

1 Mai este Ziua Internațională a Muncii, fiind zi liberă și motiv de petrecut și mai intens, pentru anumite vedete internaționale sau autohtone. Click! vă prezintă vedetele care sărbătoresc ziua de naștere pe 1 mai și cărora le puteți transmite un gând bun pe canalele oficiale, ale acestora, de social media.

artificii jpg

Judy Collins împlinește 83 de ani

Judy Collins s-a născut pe 1 mai 1939. Este o cântăreață americană, cu o carieră impresionantă de șapte decenii. A fost distinsă cu premiul Oscar pentru documentar și Grammy pentru performanțele muzicale.

Maia Morgenstern a împlinit 60 de ani

Maia Morgenstern, distinsa doamnă a scenei românești, „schimbă prefixul”. Născută pe 1 mai 1962, Maia a împlinit azi 60 de ani. Este imposibil să centralizezi în câteva rânduri activitatea și reușitele ei profesionale.

Este actriță de teatru, film, radio și televiziune, cu o activitate neîntreruptă din anii '80. Este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele "Balanța", "Cel mai iubit dintre pământeni" și, mai ales, "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson, care nu a conceput ca altcineva să joace rolul Fecioarei Maria.

Citește și: Maia Morgenstern, declarații emoționante despre ziua de naștere a fiicei: «Așa a venit Isadora, cu soare și speranță multă»!

Morgenstern înseamnă, în limba germană, „Luceafărul de dimineață”. În opera sa, Mihai Eminescu o numește „Luceafăr” pe Fecioara Maria, ca o coincidență a semnificației numelui purtat de Maia și personajul interpretat în filmul „Patimile lui Hristos”.

Ayrton Senna a plecat dintre noi, în urmă cu 28 de ani

Ziua de 1 mai este nu doar una a aniversărilor. Astăzi comemorăm 28 de ani de la accidentul groaznic de Formula 1, în urma căruia și-a pierdut viața legendarul pilot de curse Ayrton Sena. La 1 mai 1994, pe circuitul de la Imola, Sena avea să plece dintre noi, la doar 34 de ani.

Ayrton Sena
Ayrton Sena

Acea cursă este considerată cea mai neagră din întreaga istorie a Campionatului Mondial de Formula 1. În timpul calificărilor, Rubens Barrichello a fost implicat într-un accident foarte serios, dar brazilianul a scăpat cu viață, anunțând, parcă, seria de nenorociri care avea să se desfășoare.

Serie de evenimente tragice

După numai o zi, austriacul Roland Ratzenberger suferă un accident fatal pe același circuit. Ziua următoare, în turul al șaptelea, la virajul Tamburello al circuitul de la Imola, Sena se izbește de parapet cu o viteză de 218 km/h.

Pe scaunul monopostului avea steagul Austriei, pe care voia să îl fluture la finalul cursei, în memoria lui Roland Ratzenberger.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net