Zdob și Zdub, moment genial! Au refăcut „Trenulețul” pentru meciul Moldova - România, de pe 20 noiembrie

Ultima actualizare:

Trupa Zdob și Zdub s-a gândit să ne înveselească cu ocazia meciului de fotbal care urmează să aibă loc între România și Moldova. Cele două naționale se vor întâlni pe 20 noiembrie, la ora 20.30, pe Stadionul Zimbru din Chișinău, iar celebra trupă a dorit să sărbătorească evenimentul în stilul ei caracteristic.

Zdob și Zdub promovează, într-un mod comic, amicalul Moldova - România. Foto: Facebook
Zdob și Zdub promovează, într-un mod comic, amicalul Moldova - România. Foto: Facebook

Zdob și Zdub și Frații Advahov au recreat celebra piesă „Trenulețul”, pentru a promova amicalul dintre cele două țări. Melodia originală subliniază legăturile puternice dintre România și Republica Moldova.

Amicalul Republica Moldova - România, promovat cu ajutorul piesei lui Zdob și Zdub

Republica Moldova folosește o versiune adaptată a melodiei „Trenulețul”, care a rupt norii la Eurovision 2022, pentru promovarea meciului amical cu România. 

Cu o energie debordantă, cu veselia obișnuită, dar și cu câteva versuri schimbate, celebrii artiști moldoveni te cheamă într-un mod unic la meci. Văzând clipul lui Zdub și Zdub parcă ești tentat să uiți pentru câteva clipe că în aceeși zi cu jocul de la Chișinău are loc și partida de deschidere de la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar.

Dar să revenim mai aproape de noi, că-i mai hazliu, iar la cupa mondială oricum n-am mai fost de 26 de ani. Trebuie să recunoaștem că inițiativa moldovenilor e una de nota zece. Poate pe viitor vom vedea astfel de campanii simpatice și pe meleagurile noastra.

Piesa „Trenulețul”, un fenomen la Eurovision 2022

Piesa celor de la Zdob și Zdub a devenit un adevărat fenomen anul acesta. Moldova s-a clasat pe locul 7 la Eurovision 2022 cu piesa „Trenulețul”, acumulând 253 de puncte, dintre care 239 au venit de la public. 

Combinaţia etno-rock care a adus Republica Moldova în finala Eurovision este acum cea mai cerută melodie în concertele Zdob şi Zdub, conform Adevărul.

„Am zis hai să facem un hit. Am băut un şpriţ, pe urmă am muncit vreo cinci ani şi iată am făcut un hit”, a povestit Roman Iagupov, solistul trupei Zdob şi Zdub, despre modul în care a fost făcută piesa. 

Amicalul Moldova - România, promovat prin melodia „Trenulețul”

Cel mai recent meci contra Moldovei, tot un joc de verificare, s-a disputat în februarie 2007, la Bucureşti, scor 2-0, goluri Mazilu şi Mutu.

România va mai avea un meci amical cu Slovenia pe 17 noiembrie la Cluj Arena. Cele două meciuri amicale din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale naţionalei României înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2024.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net