Zdob și Zdub, moment genial! Au refăcut „Trenulețul” pentru meciul Moldova - România, de pe 20 noiembrie

Trupa Zdob și Zdub s-a gândit să ne înveselească cu ocazia meciului de fotbal care urmează să aibă loc între România și Moldova. Cele două naționale se vor întâlni pe 20 noiembrie, la ora 20.30, pe Stadionul Zimbru din Chișinău, iar celebra trupă a dorit să sărbătorească evenimentul în stilul ei caracteristic.

Zdob și Zdub promovează, într-un mod comic, amicalul Moldova - România. Foto: Facebook
Zdob și Zdub promovează, într-un mod comic, amicalul Moldova - România. Foto: Facebook

Zdob și Zdub și Frații Advahov au recreat celebra piesă „Trenulețul”, pentru a promova amicalul dintre cele două țări. Melodia originală subliniază legăturile puternice dintre România și Republica Moldova.

Amicalul Republica Moldova - România, promovat cu ajutorul piesei lui Zdob și Zdub

Republica Moldova folosește o versiune adaptată a melodiei „Trenulețul”, care a rupt norii la Eurovision 2022, pentru promovarea meciului amical cu România. 

Cu o energie debordantă, cu veselia obișnuită, dar și cu câteva versuri schimbate, celebrii artiști moldoveni te cheamă într-un mod unic la meci. Văzând clipul lui Zdub și Zdub parcă ești tentat să uiți pentru câteva clipe că în aceeși zi cu jocul de la Chișinău are loc și partida de deschidere de la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar.

Dar să revenim mai aproape de noi, că-i mai hazliu, iar la cupa mondială oricum n-am mai fost de 26 de ani. Trebuie să recunoaștem că inițiativa moldovenilor e una de nota zece. Poate pe viitor vom vedea astfel de campanii simpatice și pe meleagurile noastra.

Piesa „Trenulețul”, un fenomen la Eurovision 2022

Piesa celor de la Zdob și Zdub a devenit un adevărat fenomen anul acesta. Moldova s-a clasat pe locul 7 la Eurovision 2022 cu piesa „Trenulețul”, acumulând 253 de puncte, dintre care 239 au venit de la public. 

Combinaţia etno-rock care a adus Republica Moldova în finala Eurovision este acum cea mai cerută melodie în concertele Zdob şi Zdub, conform Adevărul.

„Am zis hai să facem un hit. Am băut un şpriţ, pe urmă am muncit vreo cinci ani şi iată am făcut un hit”, a povestit Roman Iagupov, solistul trupei Zdob şi Zdub, despre modul în care a fost făcută piesa. 

Amicalul Moldova - România, promovat prin melodia „Trenulețul”

Cel mai recent meci contra Moldovei, tot un joc de verificare, s-a disputat în februarie 2007, la Bucureşti, scor 2-0, goluri Mazilu şi Mutu.

România va mai avea un meci amical cu Slovenia pe 17 noiembrie la Cluj Arena. Cele două meciuri amicale din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale naţionalei României înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2024.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub Kirstie Alley
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg