Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată! De ce a trebuit mutat sicriul Prințului Philip?

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Cortegiul funerar cu sicriul reginei Elisabeta a II-a a pornit spre Abația Westminster, într-o procesiune solemnă, a cărei anvergură a mai fost întâlnită, în urmă cu zeci de ani, la funeraliile fostului premier britanic Winston Churchill.

Update 23:15 Trupul Reginei Elisabeta a II-a a fost înmormântat la Capela Memorială Regele George al VI-lea din Windsor, luni seară, ora locală, potrivit unui comunicat oficial al familiei regale.

Regina a fost înmormântată alături de răposatul ei soț, Prințul Philip, după o slujbă privată de înmormântare la care au participat regele Charles al III-lea și alți membri ai familiei regale.

Sicriul Prințului Philip a fost mutat astăzi din Cavoul Regal al Capelei Sf. George din Windsor, la Capela Memorială Regele George al VI-lea, astfel încât trupul reginei să se poată odihni în pace alături de soț și de părinții ei. 

Slujba de înmormântare a fost ținută de preotul de Windsor.

Update 20:00 Sicriul Reginei a fost coborât în ​​Cavoul Regal, în timp ce preotul de la Biserica din Windsor a ținut o slujbă religioasă.

Ceremonia de la Capela St. George marchează sfârșitul funeraliilor publice pentru regretatul monarh. O slujbă de înmormântare privată va avea loc mai târziu, luni seara.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi dus la Capela Memorială Regele George al VI-lea, situată în apropiere de capela St. George unde va fi înmormântată alături de soțul ei, Prințul Philip, părinţii şi sora sa, prinţesa Margareta.

Funeraliile pot fi urmărite, în direct, online

Mai multe canale YouTube transmit, în direct, imagini video de la înmormântare. Printre acestea, și canalul „The Royal Family Channel”:

Vezi și: Imagini îngrijorătoare cu prințesa Kate la catafalcul reginei Elisabeta a II-a, dărâmată de durere

De asemenea, canalul ITV News asigură transmisiunea în direct a imaginilor din interiorul Abației:

Update 19.06 Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost coborât în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor, unde odihnește și soţul suveranei, prinţul Philip.

Update 19.00 La ora 19.00 s-a încheiat ultima slujbă religioasă. Cu ochii lacrimi, membrii familiei regale au părăsite capela Windsor. Slujba a fost încheiată cu rugăciuni și cu ridicarea coroanei, a globului și a sceptrului, simbolurile monarhului decedat, de pe sicriu.

Obiectele au fost așezate pe altarul capelei. La momentul încoronării, aceleași obiecte i-au fost înmânate reginei, tot de pe un altar. La fel se va întâmpla și la încoronarea lui Charles al III-lea.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi coborât în cripta regală a capelei Windsor, unde regretata suverană își va dormi somnul de veci alături de soțul ei, Prinţul Philip, de sora ei, Prinţesa Margaret, şi de părinţii ei.

Update 17.30 Cortegiul funerar al reginei Elisabeta a II-a a ajuns pe proprietatea castelului Windsor, urmând că sicriul să fie depus în capela Sfântului Gheorghe, Capela St. George, unde va avea loc o ultimă slujbă religioasă.

Un moment emoționant a fost atunci când televiziunile au transmis imagini cu cei doi câței, rasa corgi, ai reginei, Muick și Sandy, aduși, în lesă, la Windsor.

Update 15.00 Ora 15.00 a marcat un moment extrem de trist pentru londonezi, întrucât cortegiul funerar a părăsit capitala Marii Britanii.
Practic, regina a părăsit pentru totdeauna orașul unde a trăit cea mai mare parte a vieții. Sicriul este transportat, în aceste momente, într-un dric carosat cu o suprafață vitrată generoasă, către Windsor, pentru ca sicriul să fie vizibil.

Imaginile filmate din elicopter prezintă un tablou cu adevărat impresionant. Pe parcursul celor aproximativ 7 kilometri, drumul este străjuit de britanici care aplaudă sau aruncă cu flori în calea cortegiului, care se deplasează cu viteză redusă.

Familia regală și ceilalți participanți la înmormântarea propriu-zisă se deplasează cu mașinile sau cu autocare, în spatele dricului.

Articol inițial:

Regele Charles al III-lea și membrii familiei regale se vor afla în spatele cortegiului. La funeralii sunt prezente multe capete încoronate, printre care Prinţul Albert de Monaco sau Regele Spaniei Felipe VI.

De asemenea, vor participa și Joe Biden, Emmanuel Macron, Ursula von. der Leyen şi Charles Michel. Din România vor participa Klaus Iohannis, Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort, Radu.

Programul funeraliilor

12.30 – sicriul Reginei va fi transportat pe un afet de tun de la Westminster Hall la Westminster Abbey;

13.00 – 14.00 – vor avea loc funeraliile de stat la Westminster Abbey, conduse de Diaconul de Westminster şi Arhiepiscopul de Canterbury;

14.00 – 15.00 – Sicriul în care se află Regina Elisabeta a II-a este transportat la Wellington Arch

Citește și: Emmanuel și Brigitte Macron, în ghete sport la priveghiul reginei! Liderii lumii, reuniți la Londra

15.00 – 18.00 – Sicriul este transportat la Palatul Windsor, acolo unde va avea loc o nouă slujbă la Capela St. George;

18.00 – După ce slujba se sfârșește, sicriul Reginei este coborât în Cripta Regală, acolo unde Regina va fi înmormântată alături de Prinţul Philip, de sora ei, Prinţesa Margaret, şi de părinţii ei;

21.00 – Regele Charles va participa la o ceremonie privată de familie la Capela St. George de la Castelul Windsor.  

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la 96 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net