Au plătit 350.000 de euro pe o casă, dar s-au trezit captivi într-o adevărată mlaștină. Povestea unui cuplu din Scoția

Un cuplu din Scoția s-a mutat în casa lor, o locuință pentru care au plătit nu mai puțin de 350.000 de euro. Însă ghinionul a venit peste ei imediat. Grădina lor s-a transformat într-o adevărată mlaștină după inundațiile ce au avut loc acolo. De atunci, cei doi se luptă din răsputeri pentru despăgubiri.

Grădina care s-a transformat într-o mlaștină Foto: observatornews.ro
Grădina care s-a transformat într-o mlaștină Foto: observatornews.ro

Grădina din spatele casei s-a transformat în mlaștină

Paddy Harper, în vârstă de 30 de ani, şi iubita lui au avut parte de o supriză neplăcută atunci când s-au mutat în casa lor. Cuplul din Scoţia abia aştepta să se mute în noua locuinţă, cumpărată cu nu mai puţin de 350.000 de euro. Însă potrivit Mirror, investiţia a fost lipsită de noroc. Iar dezvoltatorul imobiliar se confruntă acum cu acuzaţii grave din partea celor doi.

Tinerii din Midlothian, Scoţia, se confruntaseră deja cu o întârziere a termenului pentru locuinţa lor, construită în complexul Bellway Summerville Gardens. Într-un final, au reuşit să se mute aici în august 2022. Însă bucuria le-a fost de scurtă durată: grădina din spatele casei s-a transformat într-o adevărată mlaştină după inundaţiile din prima iarnă petrecută acolo. 

„Situaţia s-a agravat cu fiecare ploaie"

De atunci, cuplul se luptă din răsputeri pentru despăgubiri. „Când ne-am mutat aici, am observat deja zone mâloase, cu noroi, dar situaţia s-a agravat cu fiecare ploaie. Problema ne-a uimit. Nicio grădină din vecini nu arăta minunat, dar părea că la noi şi locatarii de alături se vedea cel mai rău. Când am cerut explicaţii de la dezvoltatorul Bellway, ni s-a spus că e vina noastră pentru că nu am adunat cu grebla frunzele", povesteşte Paddy Harper. „Dar când am greblet, s-a luat cu tot cu iarbă, la cât de udă era. În octombrie-noiembrie 2022 ni s-a inundat toată grădina. Apa curgea ca un râu pe lângă casa noastră. Practic, nu s-au luat deloc măsuri pentru ca apa de pe versanţi să se scurgă prin spatele caselor", adaugă bărbatul.

Pare că doar şi-au mutat atenţia spre alte zone, ca să facă mai mulţi bani. Pe noi ne lasă să suferim în mlaştina asta. Am dat peste 350.000 de euro! Ne-au luat banii şi s-au spălat pe mâini de noi", ofează bărbatul.

 „Ne simţim captivi în propria casă"

După mai multe încercări de a rezolva situaţia, chiar şi pe cont propriu, cuplul s-a lăsat păgubaş şi a decis să vândă casa. Dar ratele îi ţin pe loc, iar clienţii nu vor să cumpere când văd problemele existente. „Experienţa trebuia să fie plină de bucurie şi entuziasm, dar nu mai are de mult niciun strop de strălucire. Nu putem să ne bucurăm de grădină, de nimic. Vara, dacă vrei să scoţi un scaun afară, se scufundă în noroi. Nu ne putem lăsa nici animalele de companie afară. Ne simţim captivi în propria casă. Şi de fiecare dată când am cerut ajutor din partea dezvoltatorului Bellway, atitudinea lor a fost şocantă. Le-am plătit atâţia bani şi ne tratează în halul ăsta", adaugă acesta .

Reacţia dezvoltatorului imobiliar

Un purtător de cuvânt al Bellway şi-a cerut scuze pentru situaţia neplăcută şi promite că se vor lua măsuri pentru a remedia problema. „Marea Britanie s-a confruntat cu precipitaţii abundente. Inundaţiile au apărut din cauza excesului de apă de pe versanţi, dar s-au construit şanţuri şi aveam încredere în sistemul nostru de scurgere. Din nefericire, acesta nu a făcut faţă cantităţii prea mari de apă", a declarat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net