Coșmar pentru un român. De ce s-a trezit cu datorii de peste 800.000 de euro

Ultima actualizare:

O poveste incredibilă a ieșit la iveală recent, punând în lumina reflectoarelor un coșmar prin care a trecut un român, care acum se confruntă cu datorii uriașe, în valoare de peste 800.000 de euro, din cauza pierderii buletinului său acum două decenii.

Bărbat trist. Foto: arhiva.
Bărbat trist. Foto: arhiva.

Ce s-a întâmplat

În urmă cu mai bine de 20 de ani, în 2003, un român de 40 de ani stabilit în Italia a pierdut buletinul în circumstanțe neclare. Însă, consecințele acestei pierderi s-au dovedit a fi devastatoare atunci când, la distanță de două decenii, a aflat că a devenit victima unui furt de identitate.

Actul său de identitate a ajuns în posesia unui alt român, tot stabilit în Italia, care a profitat de ocazie pentru a-i fura identitatea. Cu ajutorul buletinului furat, individul și-a obținut un pașaport italian și a deschis o afacere ilegală în Verona, folosind numele victimei reale, scriu cei de la radiosienatv.it.

Pe parcursul acestor ani, hoțul a comis o serie de ilegalități, printre care evaziune fiscală, neplata amenzilor și impozitelor, totul trecând pe numele românului a cărui identitate a fost furată. Astfel, datoriile acumulate au ajuns la o sumă uriașă de 807.000 de euro.

Victima unui furt de identitate

Situația a devenit cu adevărat tulburătoare când românul care și-a pierdut inițial buletinul a primit o somație de plată și un document privind executarea silită din partea Agenției de Venituri din Siena. Abia în 2023, el a aflat întreaga poveste din spatele acestor datorii apăsătoare.

Confruntat cu această situație incredibilă, românul a angajat mai mulți avocați pentru a-și apăra drepturile. Aceștia au reușit să dovedească că bărbatul a fost victima unui furt de identitate. Curtea de Justiție Fiscală a anulat datoriile masive și a decis ca partea responsabilă să achite cheltuielile de judecată.

Această poveste dramatică aduce în lumină vulnerabilitatea persoanelor care își pierd actele de identitate sau devin victime ale furtului de identitate. Autoritățile îndeamnă orice persoană aflată într-o situație similară să sesizeze imediat situația la Poliție sau la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și să solicite eliberarea unui nou buletin. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net