Bătrână de 85 de ani, „act eroic” de autoapărare. A împușcat mortal un hoț care a intrat peste ea în casă

Christine Jenneiahn, o femeie de 85 de ani din Idaho, SUA, care dormea cu un pistol sub pernă, a împușcat și ucis un hoț care a intrat peste ea în locuință. Intrusul o încătușase de un scaun, în living, și a întrebat-o unde sunt lucrurile ei de valoare. Procurorul a descris cazul ca fiind „unul dintre cele mai eroice acte de conservare de care a auzit vreodată”.

Bătrână de 85 de ani, „act eroic” de autoapărare / foto: Pixabay
Bătrână de 85 de ani, „act eroic” de autoapărare / foto: Pixabay

Pe data de 13 martie, la ora 2 noaptea, un hoț a intrat peste Christine Jenneiahn când aceasta dormea. Purta o jachetă militară, o mască de ski neagră și i-a pus un pistol și o lanternă la cap. Ulterior, intrusul a încătușat-o de un scaun, în living, și a întrebat-o unde sunt lucrurile ei de valoare. Christine era acasă cu fiul ei cu dizabilități în acel moment.

Bătrâna le-a spus anchetatorilor că a fost lovită în cap în timp ce era în pat. De asemenea, hoțul a amenințat-o că o omoară dacă nu îi spune unde sunt ascunse obiectele de valoare. Christine Jenneiahn a supraviețuit incidentului îngrozitor după ce i-a spus că are două seifuri la parter, iar în timp ce acesta s-a dus să cotrobăie prin casă, femeia, tărându-se, a luat revolverul pe care îl ținea sub pernă și s-a întors în living, ascunzând arma, așteptând să vadă ce face hoțul.

„Curajul, determinarea și dorința ei de a trăi par să fie ...”

În timp ce bărbatul o amenința din nou cu moartea, ea a scos arma și l-a împușcat de două ori. La rândul său, intrusul a tras mai multe focuri înspre ea, nimerind-o în abdomen, un picior, o mână și în piept, apoi a fugit în bucătărie, unde a decedat din cauza rănilor, potrivit SkyNews. Femeia a căzut pe podea și a rămas acolo timp de 10 ore, când a fost găsită de fiul ei cu dizabilități.

Infractorul a fost identificat ca fiind Derek Ephriam Condon, în vârstă de 39 de ani, din Blackfoot. Instanța a decis că Christine Jenneiahn a acționat în legitimă apărare. De asemenea, procurorul a descris cazul ca fiind „unul dintre cele mai eroice acte de conservare de care a auzit vreodată”.

„Faptul că Christine a supraviețuit acestei întâlniri este cu adevărat incredibil. Curajul, determinarea și dorința ei de a trăi par să fie ceea ce a salvat-o în acea noapte. Acest caz prezintă o analiză ușoară a autoapărării și a omuciderii justificabile. De asemenea, prezintă unul dintre cele mai eroice acte de conservare de care a auzit vreodată”, a declarat procurorul comitatului Bingham, Ryan Jolley.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
dealul  Filopappou atena jpg
sabina poppaea imparatul nero jpg
stat scaun adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net