Bunicul regelui, George VI, a murit de cancer la plămâni. Ar putea Charles să aibă aceeași boală?

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Familia regală britanică are un istoric medical legat de prezența cancerului. Și bunicul regelui Charles, George al VI-lea, a murit la vârsta de 56 de ani din cauza unui tip de cancer la plămâni. Deși a fost operat, iar apoi se recuperase, acesta a decedat brusc în somn. 

George al VI-lea s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani Foto: Wikipedia
George al VI-lea s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani Foto: Wikipedia

George al VI-lea a murit în somn

Regele George al VI-lea, un fumător intens, a suferit o pneumonectomie totală stângă, în septembrie 1951. Medicii i-au ascuns acest diagnostic lui, publicului, cat și altor cadre medicale. Continuarea hemoptiziei după o intervenție chirurgicală a sugerat că boala s-a extins la plămânul drept. Deși își revenise după operație, regele George al VI-lea a murit brusc și neașteptat în somn la 6 februarie 1952, la vârsta de 56 de ani. Având în vedere istoricul său de boală vasculară periferică, se bănuia că motivul decesului său ar fi putut fi o „tromboză coronariană”.

George al VI-lea a decedat din cauza unui tip de cancer

Într-un raport, s-au analizat descoperirile cardiovasculare și oncologice asociate bolii și morții sale. Astfel că, s-a luat în considerare o altă explicație pentru decesul său: posibilitatea ca să fi murit din cauza complicațiilor unui carcinom care a apărut inițial în plămânul său stâng. Termenul „carcinom” este folosit pentru a descrie un tip de cancer care își are originea în țesuturile epiteliale, cum ar fi pielea sau membranele care acoperă suprafețele interne și externe ale corpului.

Acest tip de cancer s-a răspândit apoi la plămânul drept, fapt evidențiat de hemoptizie continuă. Se sugerează că aceasta ar fi putut cauza moartea sa bruscă prin fie un embolism pulmonar, fie o hemoragie masivă intra-toracică, mai degrabă decât o „tromboză coronariană”.

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer 

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat, luni seară, Palatul Buckingham, conform BBC. Casa Regală britanică a precizat că nu este vorba de cancer la prostată, dar că boala a fost descoperită în timpul tratamentului recent pentru adenom de prostată. 

„În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui, pentru o mărire benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare“, potrivit comunicatului. „Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer, iar această a doua afecțiune este acum sub un tratament adecvat”, menționează comunicatul. 

Vestea a venit la o săptămână după ce atât Kate, prințesa de Walles, cât și regele Charles au fost externați de la o clinică privată din Londra după ce au fost supuși unor proceduri individuale. Regele a fost supus unei „proceduri corective“ pentru o prostată mărită, în timp ce Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată pe data 17 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net