Cel mai bun lunetist a venit în ajutorul Ucrainei. Povestea lui Wali, soldatul care a speriat Afganistanul

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Chiar dacă Rusia încă bombardează zone civile din Ucraina, există încă multe povești pline de speranță, precum cea despre „Wali”. Unul dintre cei mai buni lunetiști care au venit să lupte de partea Ucrainei. 

wali jpg

Wali este un informatician franco-canadian, care a servit de două ori în timpul războiului din Afganistan, în timpul operațiunilor de la Kandahar. 

Cine e Wali?

Între anii 2009 și 2011, el și-a câștigat porecla „Wali” în timpul petrecut acolo, când a început să omoare zeci de inamici cu pușca sa cu lunetă. Ca parte a unității de elită JTF-2, el a făcut parte din același grup de lunetiști, dar acesta s-a remarcat având cel mai lung record de ucideri făcute la distanță, distanța cea mai mare atinsă fiind de 3.540 de metri. 

Când președintele Volodimir Zelenski a început să cheme soldații străini să se alăture luptei împotriva Rusiei, „Wali” nu a ezitat și a sosit miercuri ca parte a contingentului canadian. 

Alături de Wali, mai mulți soldați voluntari au format legiunea străină pentru a se lupta de partea Ucrainei. Britanici, indieni sau israelieni, aceștia se află alături de Ucraina pentru a o proteja împotriva Rusiei. 

Există mulți lunetisti grozavi în întreaga lume, dar foarte puțini sunt celebri și preferă să rămână anonimi. Deci, de ce este acest lunetist „Wali” atât de cunoscut în lumea occidentală? 

⚡️The most famous sniper "Wali" has arrived in #Ukraine to fight against occupiersThe average productivity of sniper is 7 men a day. On the front type like Ukrainian, productivity can reach up to 10. "Vali" can provide up to 40 deaths per day. pic.twitter.com/XDOibKxiQq

— NEXTA (@nexta_tv) March 10, 2022

Ei bine, un lunetist bun tinde să facă în jur de 5-6 ucideri pe zi. Un lunetist grozav are 7-10, care face parte din grupul de elită al lunetiştilor.

Wali poate face până la 40 de ucideri pe zi într-o campanie productivă. Aceste numere sunt cele care l-au făcut o legendă în rândul armatei mondiale. A apărut în emisiuni de televiziune și fața lui este cunoscută oriunde merge.

"Au fost atât de fericiți să ne aibă. Parcă am fi fost prieteni imediat. Vreau să-i ajut. Este la fel de simplu. Trebuie să ajut pentru că sunt oameni aici. fiind bombardati doar pentru ca vor sa fie europeni și nu ruși.Acum o saptamana inca programăm chestii.Acum iau rachete antitanc într-un depozit pentru a ucide oameni adevărați...Asta este realitatea mea chiar acum.Soția mea s-a opus. ideea, asta a fost cea mai grea parte a deciziei. Vă puteți imagina ce a spus ea și cum gândește.", a declarat celebrul lunetist, potrivit Adevărul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net