Companie producătoare a vaccinului Covid, dată în judecată pentru un produs care a provocat cancer! Suma uriașă plătită pentru a soluționa mii de procese

Johnson & Johnson, una dintre companiile care a produs vaccinul anti-Covid, a fost de acord să plătească 8,9 miliarde de dolari pentru a soluționa zeci de mii de procese care susțin că talcul din emblematicul său produs pentru copii, dar și din altele, a cauzat cancer, a spus compania. Suma depășește oferta inițială a lui J&J de 2 miliarde de dolari.

O companie a plătit aproape 9 miliarde de dolari pentru a scăpa de zeci de procese. Foto: Pixabey.
O companie a plătit aproape 9 miliarde de dolari pentru a scăpa de zeci de procese. Foto: Pixabey.

Acordul vine după o hotărâre a curții de apel din ianuarie care invalidă manevra controversată de faliment „Texas în doi” a lui J&J, în care a încercat să descarce datoria asupra unei subsidiare care a solicitat imediat falimentul.

60.000 de solicitanți au fost de acord cu propunerea

Filiala J&J, LTL Management, a depus a doua oară marți seara protecția împotriva falimentului cu intenția de a prezenta un plan de reorganizare care să conțină soluționarea propusă unui judecător, de îndată pe 14 mai, a declarat filiala într-un dosar al instanței. J&J a declarat că aproximativ 60.000 de solicitanți de talc au fost de acord cu propunerea.

Filiala J&J a depus faliment în New Jersey, aceeași jurisdicție în care s-a confruntat cu înfrângerea curții de apel. J&J a elaborat noi acorduri de finanțare cu filiala sa pentru a evita încălcarea hotărârii recursului, a declarat filiala într-un dosar al instanței. Hotărârea a stabilit că LTL Management nu avea nicio pretenție legitimă la faliment, deoarece nu se afla în dificultate financiară.

Ce a ridicat prețul pentru a scăpa de litigiu

Respingerea curții de apel a ridicat efectiv prețul pentru J&J pentru a se debarasa de litigiu, după ce avocații reclamanților au rezistat tacticilor companiei. Consiliul de administrație al lui J&J s-a reunit în weekend și a aprobat plata acordului mult mai mare reclamanților actuali și viitori cu diferite cancere ginecologice și mezoteliom, potrivit Mikal Watts, unul dintre avocații reclamanților care a negociat acordul.

J&J: produsele noastre cu talc sunt sigure și nu provoacă cancer 

J&J a reiterat marți că produsele sale cu talc sunt sigure și nu provoacă cancer. Avocații companiei au spus că afirmațiile conform cărora această substanță produce această boală nu au merit științific și i-au acuzat pe avocații reclamanților că, continuă să facă presiuni pentru clienți în speranța că vor extrage de la ei sume financiare mari.

Compania se confruntă în continuare cu un risc semnificativ ca alți reclamanți să continue să se opună soluționării și să facă recurs din nou la aceeași instanță care a respins deja falimentul subsidiarei, Curtea de Apel al 3-lea Circuit al SUA din Philadelphia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net