Ne lovește o nouă epidemie! Românii sunt de-a dreptul îngroziți după experiența COVID-19

Ultima actualizare:

Deja au trecut 3 ani de la instituirea stării de urgență în România, cauzată de pandemia COVID-19, întreaga țară, precum și mare parte din glob, efectiv oprindu-și mare parte din activitate. Din nefericire, deși eforturile sectorului medical au reușit, în final, să pună capăt pericolului, un nou pericol începe să se facă simțit în România: streptococul A.

Cei mai afectați sunt copiii. / foto: freepik.com
Cei mai afectați sunt copiii. / foto: freepik.com

În timp ce românii încep să răsufle ușurați după efectele devastatoare ale pandemiei COVID-19, care începe, încet-încet, să nu mai prezinte o sursă de anxietată pentru populație, un nou pericol se erijează la orizont: streptococul A, al cărui victime sunt, în mod predominant copii, conform articolului Antena 3 CNN.

Deși acest tip de streptococ nu este o prezență nouă în România, cazurile de infecție cu bacteria reprezentând o problemă de care medicii se lovesc adesea, lăsat netratat, poate provoca probleme serioase. Din nefericire, cei mai susceptibili de a intra în contact cu această infecție sunt copii, iar medicii vin în întâmpinarea părinților, precum și a populației în general, cu sfaturi despre cum să recunoască din timp prezența streptococului A.

Vizita la medic nu trebuie să fie doar o ultimă opțiune!

Conform sursei, deși numărul infecțiilor în rândul copiilor sunt crescute, numărul acestora este încă în limitele normalului, nefiind vorba, pentru moment, de o epidemie. Un prim semn că putem avea o infecție cu strptococ A este o persistență pe termen îndelungat a simptomelor asociate cu amigdalita, cum ar fi durere în gât, probleme la înghițire, sau amigdale inflamate. Este cel mai important să vizităm un medic pentru a primi tratamentul adecvat, adică antibiotic.

Deși pot exista și situații când bacteria este rezistentă la tratamentul cu antibiotic, acestea sunt mai rare, chiar și atunci, nu trebuie să intrați în panică deoarece medicii au o multitudine de tratamente potrivite pentru asemenea situații.

Pentru cei ce suferă de această infecție este important să știe că există posibilitatea ca și cei care locuiesc alături de dumneavoastră să devină afectați, caz în care vor fi nevoiți să facă o vizită medicului pentru tratament.

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net