Curtea de Apel obligă Guvernul să țină cont de teste, nu de vaccinare!

Ultima actualizare:

Decizie care schimbă totul! Doi juriști din Piatra Neamț, soţ şi soţie, au cerut Curţii de Apel Bucureşti anularea ultimelor două Hotărâri de Guvern. Acestea prelungeau starea de alertă pe teritoriul României şi stabileau restricţiile impuse.

Cabinetul Ciucă a prezentat drept contraargument un studiu Foto: Facebook
Cabinetul Ciucă a prezentat drept contraargument un studiu Foto: Facebook

La data de 27 decembrie 2021, o judecătoare de la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a anulat în parte HG 1183/2021 şi HG 1242/2021, care era în vigoare până pe 7 ianuarie. Aceste hotărâri condiţionau accesului şi a participărea românilor la mai multe servicii și activități, de prezentarea dovezii trecerii prin boală sau a realizării schemei complete de vaccinare.

Curtea de Apel: Guvernul României - excces de putere

«Conduita pârâtului Guvernul României, de a limita drepturile şi libertăţile civile ale persoanelor care nu au trecut prin boală sau nu au realizat o schemă completă de vaccinare faţă de drepturile şi libertăţile exercitate de persoanele care au trecut prin boală sau au realizat o schemă completă de vaccinare este doar o expresie a arbitrariului autorităţii, contravine prevederilor art. 1 şi 2 din Legea 55/2020 şi constituie exces de putere, în definiţia dată de Legea 554/2004.», se arată în hotărârea Curții de Apel București.

De asemenea, Curtea de Apel a hotărât  obligarea Guvernului României ca, de acum înainte, când va anunța și stabilii restricţiile anti-Covid pentru cetăţeni, să respecte principiul nediscriminării pe criterii de vaccinare sau de trecere prin boală. Astfel, Guvernul este obligat să ia în calcul doar rezultatele negative ale testelor.

Judecătoarea a precizat că vaccinarea nu este obligatorie

Judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti a subliniat în motivarea deciziei sale că, în cuprinsul celor două Hotărâri de Guvern, «nu sunt invocate dovezi medicale acceptate de OMS, potrivit cărora trecerea prin boală sau vaccinarea cu schema completă atrag imunitate totală de la contractarea acestui virus şi determina imposibilitatea transmiterii lui».

La proces, cabinetul Ciucă a susținut drept contraargument un studiu potrivit căruia vacinații nu sunt la fel de contagioși precum nevaccinații. Însă, instanța a considerat acest argument drept irelevant. 

Judecătoarea a subliniat că  vaccinarea nu este obligatorie, iar «beneficiile acordate, prin intermediul acestor reglementări diferite, pentru persoanele vaccinate par a fi doar recompense mascate pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, şi elemente de presiune, cu privire la persoanele nevaccinate, în sensul vaccinării». Astfel, instanța a invocat principiul nediscriminării și a decis «obligarea Guvernului României ca, în toate măsurile ce se vor institui/menţine odată cu prelungirea stării de alertă pentru gestionarea pandemiei de COVID, să aibă în vedere doar categoriile de persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, categoriile de persoane care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore şi categoriile de persoane care nu prezintă dovada efectuării unuia din cele două teste». 

Guvernul, poate ataca decizia instanţei în 15 zile de la comunicare, însă până acum nu a făcut recurs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net