Cum s-a schimbat viața pentru românii care lucrează în Occident. „Prețurile la mâncare s-au dublat”

Românii care lucrează dincolo de hotare pot observa pe proprie piele cum viața în Occident s-a schimbat într-un ritm amețitor, după pandemia de COVID-19, cât și după începerea războiului din Ucraina. Un șofer de TIR din Italia, George, a povestit despre modul în care traiul în Occident s-a schimbat.

Alimentele s-au scumpit semnificativ în Italia / foto: Pixabay
Alimentele s-au scumpit semnificativ în Italia / foto: Pixabay

George Florescu este doar unul dintre românii care au plecat dincolo de hotare în căutarea unui trai mai bun. El lucrează în Italia ca șofer de TIR și povestește că viața în aceasta țară s-a schimbat semnificativ față de acum 7 ani, atunci când George și familia sa s-au mutat acolo.

„Nu pot să spun că e grea, dar un pic mai diferită față de acum 7 ani, pentru că acum 7 ani economia Italiei era altfel. Acum, după pandemia de Covid-19 au început și războiaiele, că sunt două (n. r. – în Ucraina și în Orientul Mijlociu), a povestit George, potrivit stiridiaspora.ro. De asemenea, o altă problemă remarcată de român este faptul că prețurile alimentelor au crescut enorm.

„Prețurile la mâncare s-au dublat. S-a scumpit enorm. De exemplu, dacă un coș de cumpărături, acum 7 ani îl umpleai cu 100 de euro, adică să-ți ajungă pentru o săptămână și ceva…acum dai peste 150 -170 de euro pe aceleași produse și aceeași cantitate”, a mai spus acesta.

„Prețurile la mâncare s-au dublat”

Din păcate, scumpirile sunt evidente și atunci când vine vorba despre costul carburantului, care a crescut semnificativ comparativ cu perioada de dinainte de pandemie.

„Când am venit eu, motorina era 1,35 euro/litru. Acum a ajuns undeva la 1,85 euro/litru. Era un trai mai bun în timpul ăla. Acum, nu putem spune că nu putem să trăim, dar e mai costisitor în acest moment”, continuă George, conform sursei citate.

Iar problema cea mai gravă pentru cei care lucrează în aceste țări este că în ciuda faptului că prețurile sunt din ce în ce mai mari, salariile nu s-au ajustat deloc noilor costuri, rămânând destul de asemănătoare cu cele din perioada în care George tocmai ajungea în Italia pentru prima oară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net