De azi, COVID-19 e tratat ca o infecție obișnuită, în Spania

Și Spania urmează modelul Angliei sau al României și tratează coronavirusul ca o infecție respiratorie obișnuită, informează DPA, citată de Agerpres. Astfel, persoanele care se infectează cu SARS-CoV-2 și dezvoltă doar simptome ușoare pot continua să ducă o viață normală. Nici testarea, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.

spania jpeg

Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerinţele anterioare. Printre acestea se numără persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele imunodeficiente, precum femeile însărcinate şi personalul sanitar. Aceasta înseamnă că singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului, în majoritatea regiunilor, este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, precum şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.

Spania tratează COVID-19 ca pe o gripă obișnuită

În Galicia, sunt în continuare în vigoare unele restricții, precum prezentarea dovezii vaccinării, a testării sau a recuperării după boală la intrarea în spitale şi în cămine de bătrâni. De asemenea, e limitat numărul de persoane aflate la aceeași masă în restaurant. Dar chiar şi la aceste restricţii urmează să se renunţe pe 9 aprilie.

Spania a fost una din țările deosebit de afectate, la începutul pandemiei. Acum, însă, 85% din populație este vaccinată și 51% are și doza booster, iar gradul de ocupare al paturilor de spital este de doar 3,6%.

România a luat deja această măsură

România a renunțat la toate restricțiile din 9 martie. Nu se mai poartă mască nici la exterior, nici la interior, s-a renunțat la certificatul verde pentru acces la mall, la teatru sau la restaurant, nu mai există carantină, nici obligativitatea izolării în caz de infectare. Purtarea măștii și autoizolarea rămân la stadiul de „recomandare”. În aceste condiții, e de așteptat ca bolnavii de COVID să circule nestingheriți prin mijloacele de transport în comun, la serviciu sau la coadă la supermarket. Legal, au voie. De aceea, e recomandat să vă protejați, să purtați în continuare mască! Pandemia nu a trecut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg