Donald Trump și Bill Clinton, menționați în dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein

Ultima actualizare:

Printre cele peste 100 de nume din documentele desecretizate care ar putea avea legături cu rețeaua de trafic de persoane condusă de Jeffrey Epstein, sunt menționați și președinții americani Bill Clinton și Donald Trump.

Donald Trump și Bill Clinton, în dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein / Foto: Arhivă
Donald Trump și Bill Clinton, în dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein / Foto: Arhivă

Miercuri, 3 ianuarie 2024, o judecătoare din New York, Loretta Preska, a făcut publice numele contactelor, cunoştinţelor, rudelor, presupuselor victime sau complici ai finanţatorului american Jeffrey Epstein, acuzat de infracţiuni sexuale și care s-a sinucis în închisoare înainte de a fi judecat, în 2019. Printre numele importante din documentele instanței se numără prințul Andrew, foștii președinți americani Donald Trump și Bill Clinton, artistul Michael Jackson sau magicianul David Copperfield, dar fără nicio menţiune despre vreun comportament ilegal sau reprobabil din partea lor.

Aceste dezvăluiri judiciare au fost planificate și anticipate încă de la ordinul judecătorului Loretta Preska din New York din 18 decembrie, iar documentul, publicat de autoritățile judiciare la 19 decembrie, au avut efectul unei bombe cu ceas asupra capitala financiară americană.

Acest act judiciar este rezultatul unei proceduri de defăimare, intentată de o reclamantă americană, Virginia Giuffre, împotriva fostei amante şi complici a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, care execută din 2022 o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. În decembrie, judecătoarea Preska a ordonat ca indentitatea celor 180 de persoane, enumerate sub numere şi sub pseudonimul „Doe”, să fie dezvăluită „pe deplin” cel târziu „14 zile” după 18 şi 19 decembrie, adică la 2 sau 3 ianuarie.

Plângerea de defăimare a Virginiei Giuffre împotriva lui Ghislaine Maxwell datează din 2016, fiind soluționată în anul următor conform Daily News, care dezvăluise existenţa acestei liste, relatează digi24.ro. Însă, ziarul Miami Herald a acţionat în justiţie pentru a avea acces la dosar şi a ancheta reţeaua Epstein.

Pentru a justifica dezvăluirea numelor, inclusiv a celor deja citate în presă, instanțele s-au bazat pe faptul că anumite persoane pot fi identificate cu ușurință în interviurile publicate în ultimii ani.

Donald Trump și Bill Clinton, în dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein

În cazul lui Donald Trump, el este menționat în documente ca fiind o cunoștință a lui Epstein, dar nu se face nicio mențiune privind activitatea infracțională. În ceea ce îl privește pe Bill Clinton, care a fost mult mai apropiat de finanțist și a călătorit cu acesta în anii 2000, deși numele său este menționat de zeci de ori, din nou, nu există indicii clare de infracțiuni. De asemenea, Michael Jackson și David Copperfield apar și ei în documente.

Unul dintre documente include o declarație a Johannei Schoberg, abordată de Maxwll pentru a întreține acte sexuale cu Epstein. Lui „a spus o dată că lui Clinton îi plac tinere, referindu-se la fete”, a declarat Schoberg în depoziția sa.

Totodată, a mai spus că Michael Jackson a fost la conacul lui Jeffrey Epstein din Palm Beach și că l-a cunoscut pe faimosul magician David Copperfield. În 2022, prințul Andrew i-a plătit 13 milioane de dolari Virginiei Giuffre pentru a soluționa un proces pe care i l-a intentat, susținând că a abuzat-o sexual când ea avea 17 ani. El contestă aceste acuzații. Jean-Luc Brunel, agentul francez de modele, fost găsit mort spânzurat în închisoare la Paris în februarie 2022, după ce a fost acuzat de viol de minori.

În ceea ce priveşte băncile internaţionale care au avut legături cu Epstein, fostul şef al Barclays, James Staley, a fost exclus din profesia de bancher în octombrie anul trecut, iar JPMorgan şi Deutsche Bank au plătit 290 de milioane de dolari şi, respectiv, 75 de milioane de dolari victimelor, în primăvară, pentru a-şi achita obligaţiile legate de afacerile cu finanţistul de 66 de ani, decedat.

Jeffrey Epstein a fost arestat pe 6 iulie 2019 pentru trafic sexual. El a fost găsit mort în celula sa din închisoare pe 10 august a acelui an, iar autoritățile au stabilit că s-a spânzurat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net