El este asasinul fostului premier japonez, Shinzo Abe

Ultima actualizare:

Atacul petrecut vineri, 8 iulie, în localitatea niponă Nara, în urma căruia fostul premier Shinzo Abe și-a pierdut viața a șocat întreaga lume.

Japonia nu este cunoscută pentru astfel de evenimente sângeroase, ceea ce amplifică misterul din spatele asasinatului. Autoritățile nipone au dezvăluit mai multe detalii despre criminal.

Asasinul a fost cadru militar

Numele acestuia este Yamagami Tetsuya, are 40 de ani și locuiește chiar în orașul Nara, scrie Adevărul. Presa din Japonia a aflat că asasinul a fost cândva cadru militar, mai precis membru al forțelor de apărare maritime. 

Martori ai atentatului au relatat faptul că în timpul discursului fostului premier, care se afla în campanie pentru alegerile parlamentare din Japonia, ucigașul s-a apropiat prin spatele victimei, fără să trezească suspiciunile forțelor de ordine prezente.

Citește și: Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, s-a stins după ce a fost împușcat

La un moment dat, s-a auzit o bubuitură și a apărut mult fum. Shinzo Abe nu părea să fi fost rănit, dar a mai urmat o bubuitură și fostul premier al Japoniei a căzut la pământ.

Atacatorul nu a încercat să fugă și nici nu a opus rezistență atunci când a fost reținut. În prezent, el este arestat. Arma folosită de acesta este un artizanală, existând suspiciunea că e construită chiar de asasin.

De altfel, în casa acestuia, autoritățile au mai descoperit dispozitive artizanale explozive. El ar fi declarat că motivul halucinant pentru gestul comis a fost că îl bănuia pe Abe de legături cu un partid care nu era pe lista sa de favorite, altfel, fiind un fan al politicilor victimei sale.

A folosit o armă artizanală

Dispozitivul a fost realizat din țevi de oțel, legate cu bandă adezivă, și componente electrice, pentru a acționa încărcătura explozivă care a lansat proiectilele în direcția fostului premier.

Shinzo Abe a fost declarat decedat după ce a fost ridicat de la locul asasinatului și transportat la spital.

Hidetada Fukushima, profesor de medicină de urgență la Spitalul Universității de Medicină din Nara, a transmis că Shinzo Abe ar fi suferit două răni în partea din față a gâtului, la o distanță de aproximativ 5 cm.

Citește și: Focuri de armă la o paradă de Ziua Națională a Americii! 6 persoane au fost ucise

Unul dintre gloanțe i-ar fi atins inima. Este posibil ca ucigașul să fi avut o încărcătură mai mare de proiectile, pe fiecare țeavă, și de aceea s-au și auzit două bubuituri. Practic, la fiecare foc de armă executat, acesta a lansat în direcția victimei o ploaie de proiectile.

Oficialii mai multor țări au transmis condoleanțe, inclusiv din China și Coreea de Sud, țări în care Abe nu a fost foarte popular, când era șeful Guvernului nipon.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net