Explozii lângă locul de înmormântare al lui Qasem Soleimani. Peste 100 de morți și 170 de răniți

O tragedie de proporții a avut loc în Iran în timpul comemorării celei de-a patra aniversări a asasinării generalului Qasem Soleimani, una dintre cele mai marcante figuri ale Gărzii Revoluționare iraniene. Două explozii puternice au zguduit zona din apropierea mormântului acestuia, provocând moartea a cel puțin 103 de persoane și rănirea a peste 170, conform informațiilor furnizate de presa de stat iraniană.

Explozii în timpul comemorării lui Qasem Soleimani. Captură foto.
Explozii în timpul comemorării lui Qasem Soleimani. Captură foto.

Un oficial iranian a calificat aceste incidente ca fiind "atacuri teroriste"

Radiodifuzorul de stat Irib a raportat că exploziile au avut loc în timpul unei ceremonii desfășurate lângă moscheea Saheb al-Zaman din orașul Kerman, locul de înmormântare al lui Qasem Soleimani. Conform șefului serviciilor de urgență din provincia Kerman, exploziile au fost cauzate de bombe. Un oficial iranian a calificat aceste incidente ca fiind "atacuri teroriste", conform presei de stat.

Fotografii postate pe rețelele sociale au surprins scene tragice, cu mai multe cadavre

Imaginile postate pe rețelele sociale au surprins scene tragice, cu mai multe cadavre vizibile în urma exploziilor. Sute de oameni participau la ceremonia de comemorare a generalului Soleimani, marcând o zi solemnă pentru Iran. Generalul a fost ucis într-un atac cu dronă americană în Irak în 2020, iar comemorările sale au fost umbrite acum de aceste evenimente tragice.

Reacții internaționale

Evenimentele survin într-un context tensionat la nivel global, iar Iranul a descris exploziile drept "atacuri teroriste," lansând o anchetă pentru a stabili responsabilitatea. Comunitatea internațională urmărește îndeaproape evoluțiile și reacțiile care vor urma în urma acestui tragic incident.

Exploziile din timpul comemorării lui Qasem Soleimani au provocat pierderi semnificative de vieți omenești și au generat o stare de șoc în Iran. Într-un moment în care oamenii își aduceau omagiu generalului Soleimani, tragedia a lovit cu o forță devastatoare. Comunitatea internațională așteaptă cu nerăbdare clarificări cu privire la circumstanțele exacte ale acestor explozii, într-un efort de a înțelege și gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net