Explozie puternică într-un bloc din Bacău. Trei oameni au fost duși la spital

O explozie puternică a avut loc într-un bloc din Bacău. Trei oameni au ajuns la spital, doi cu arsuri și unul cu atac de panică, în urma deflagrației, scrie adevărul.ro.

Explozia a avut loc într-un bloc din Bacău Foto: captură video YouTube
Explozia a avut loc într-un bloc din Bacău Foto: captură video YouTube

Câte locuințe au fost afectate

Reprezentanții ISU Bacău au anunțat că în urma exploziei s-a efectuat o expertiză a imobilului, pentru a se afla în ce măsură a fost afectată structura de rezistență a clădirii. Concluzia a fost că în urma exploziei, au fost afectate 23 de locuințe. De asemenea, pentru siguranța locatarilor, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale și energie electrică.  

Trei persoane au avut nevoie de intervenție medicală din cauza arsurilor sau atacurilor de panică și alte 30 au fost evacuate în urma exploziei produse într-un apartament. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o echipă de descarcerare și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Doi morți într-o explozie la Sibiu 

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate, pe 24 septembrie, dintr-un bloc din Sibiu, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu la parterul imobilului, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Pompierii au găsit și două persoane decedate. Incendiul a fost cauzat de o explozie în urma acumulării de gaze, mai precizează ISU Sibiu.

„În urma exploziei urmate de incendiu, produsă la un apartament situat la parterul înalt al unui imobil de tipul P+3E, apartamentul în cauză (2 camere, baie, bucătărie şi hol - de aproximativ 50 mp) a fost afectat în totalitate, precum şi bunurile din interiorul acestuia. De asemenea, au fost afectate de explozie şi de degajările mari de fum alte 15 apartamente, precum şi cinci autovehicule parcate”, informează ISU Sibiu, potrivit Agerpres.

A murit după ce o centrală termică a explodat

O femeie a murit în Olt, după ce o centrală termică a explodat și a fost prinsă sub dărâmături. „Explozie centrală termică, care nu a fost urmată de incendiu, în comuna Osica de Sus, cu prăbuşirea mai multor elemente ale locuinţei. Au fost identificate două persoane surprinse sub dărâmături, o femeie, în vârstă 62 de ani, decedată și un bărbat, în vârstă de 72 de ani, conștient, surprins parțial, la nivelul membrelor inferioare”, a transmis ISU Olt.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net