Furtună istorică în Dubai! Aeroportul și pista s-au inundat, un mall s-a transformat în „piscină”, iar mai multe mașini de lux au fost distruse. VIDEO

Ultima actualizare:

Operațiunile de pe Aeroportul Internațional Dubai au fost brusc întrerupte timp de 30 de minute, din cauza unei furtuni violente care a lovit Emiratele Arabe Unite. 

În Dubai a fost o rupere de nori / foto: captura video
În Dubai a fost o rupere de nori / foto: captura video

În acest scurt timp, 45 de zboruri anulate și alte trei deviate. Informațiile au fost furnizate de Gulf News și preluate de Metro și Daily Mail. Înregistrările video distribuite pe rețelele sociale arată avioane care par să "plutească" pe suprafața pistei, o imagine uimitoare și alarmantă în același timp.

În același timp, orașul a fost lovit de inundații masive, transformând străzile în râuri furioase. Luxoasele limuzine, cu valori de zeci de mii de euro, au fost grav avariate, iar faimosul mall local a fost transformat aproape complet într-o piscină.

Autoritățile anunțaseră schimbarea buscă de vreme

Autoritățile au emis avertismente cu privire la vremea rea încă de luni, pregătind populația pentru ce avea să urmeze marți, 16 aprilie. Poliția din Dubai a sfătuit oamenii să stea departe de plaje și de zonele predispuse la inundații.

Rețelele de socializare au fost inundate și ele cu clipuri dramatice, surprinzând scene de drumuri transformate în râuri. Aeroportul a fost paralizat de apă, blocând traficul aerian pentru o jumătate de oră, cu pista submersă.

Inundațiile au afectat nu doar Dubaiul, ci și Abu Dhabi, capitala Emiratelor, unde mașini de lux au fost blocate în trafic, iar localnicii și turiștii au căutat refugiu în zone mai înalte.

Pe rețelele de socializare, un șofer a postat un clip care arăta drumul inundat, cu o notă de tristețe pentru proprietarul unui Rolls Royce afectat de apă.

Merele Dubai Mall s-a transfomat într-o piscină

Dubai Mall, una dintre cele mai mari atracții comerciale, a fost transformat într-o veritabilă piscină.

Cerul, care de obicei este de un albastru electric și clar, s-a întunecat brusc în miezul după-amiezii. Fulgerele și tunetele au dansat amenințător deasupra Burj Khalifa, simbolul cel mai înalt al orașului.

Aceste evenimente au survenit într-un moment neobișnuit pentru Dubai, care este cunoscut pentru clima sa caldă și uscată, având o medie de 33ºC în luna aprilie.

Centrul Național de Meteorologie din Emiratele Arabe Unite a avertizat că condițiile meteorologice instabile ar putea persista până mâine. Inundațiile din Dubai au venit la doar o zi după ce ploi torențiale au provocat dezastrul în Oman și estul Peninsulei Arabe, soldat cu cel puțin 17 decese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net