Gaza, noi bombardamente. Au distrus rampele de lansare de rachete și centrele de comandă ale Hamas

IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) au efectuat o nouă incursiune în Gaza, folosind infanterie și sprijinindu-se de avioane de vânătoare și drone. Această operațiune a avut ca țintă obiectivele Hamas din sectorul central al Fâșiei Gaza.

Fâșia Gaza / Foto: Click.
Fâșia Gaza / Foto: Click.

IDF a bombardat obiective ale organizației teroriste Hamas

După terminarea raidului, soldații israelieni au părăsit teritoriul palestinian fără a înregistra răniți. În paralel cu această incursiune, IDF a bombardat obiective ale organizației teroriste Hamas în întreaga Fâșie Gaza. Bombardamentele au vizat și au distrus rampele de lansare de rachete și centrele de comandă ale Hamas, iar combatanți ai mișcării islamiste palestiniene au fost neutralizați în timpul operațiunii.

Precedentul atac major al Hamas asupra Israelului a avut loc pe 7 octombrie

Aceste acțiuni vin în contextul bombardamentelor continue și incursiunilor regulate ale IDF în Fâșia Gaza, în anticiparea unei posibile ofensive terestre, conform declarațiilor repetate ale oficialilor politici și militari israelieni. Precedentul atac major al Hamas asupra teritoriului israelian a avut loc pe 7 octombrie, după care IDF a intensificat operațiunile împotriva organizației teroriste.

SUA trimite în jur de 900 de militari în Orientul Mijlociu

Departamentul Apărării al SUA pregătește desfășurarea a aproximativ 900 de militari în Orientul Mijlociu pentru a consolida protecția trupelor în contextul conflictului din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, conform informațiilor furnizate vineri de agenția dpa. „Pot confirma că, începând cu primul nostru anunț referitor la situația forțelor, aproximativ 900 de militari au fost sau sunt în proces de desfășurare în zona de responsabilitate a Comandamentului central al SUA”, a afirmat Ryder. Unele dintre aceste trupe sunt transferate din unități de rachete, a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a precizat locația exactă unde vor fi desfășurate trupele americane, menționând doar că acestea „nu se îndreaptă către Israel”, ci sunt destinate „sprijinirii eforturilor regionale de descurajare și consolidării capacităților de protecție ale forțelor SUA”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net