Inteligența Artificală poate face berea mai gustoasă! Un grup de cercetătorii a îmbunătățit mai multe rețete cu ajutorul tehnologiei

Inteligența Artificală ar putea fi aplicată într-un mod cu totul surprinzător! Un grup de cercetători din Belgia dorește să utilizeze această tehnologie pentru a crea bere mai aromată și gustoasă! Experimentele lor deja au rezultate promițătoare.

IA poate îmbunătăți rețetele de bere / foto: IStock
IA poate îmbunătăți rețetele de bere / foto: IStock

Potrivit informațiilor de la observatornews.ro, un grup de cercetători din Belgia a creat un program ce poate crește semnificativ gustul unei beri de calitate medie. Inteligența Artificală a analizat compoziția chimică a nu mai puțin de 250 de băuturi, cât și 180.000 de recenzii scrise online, pentru a putea crea o băutură cât mai perfectă.

Kevin Verstrepen, profesor la Universitatea KU Leuven, a fost în fruntea acestui program de cercetare. Într-un articol publicat în Nature Communications, a fost menționat că s-a analizat compoziția a 250 de beri belgiene, iar printre proprietățile studiate au fost pH-ul, conținutul de alcool, concentrația de zahăr, cât și prezența a peste 200 de compuși ce oferă aroma berii.

Inteligența Artificală poate crea bere mai gustoasă

Folosind datele obținute, echipa condusă de către profesroul Verstrepen a creat un model de Inteligență Artificială care nu doar că poate prezice gustul unei beri, dar poate să ofere indicații pentru îmbunătățirea acestuia. „Schimbările minime în concentrațiile de substanțe chimice pot avea un impact mare, mai ales când mai multe componente încep să se modifice”, a explicat specialistul, conform sursei citate.

Iar experimentul efectuat de către echipa de cercetători belgieni pare să fi fost unul încununat cu succes. Modificările propuse de către Inteligența Artificală au îmbunătățit gustul berii, atât în variantele cu alcool, cât și în cele fără alcool. Se pare că cercetătorii speră să poată folosi aceste modele de Inteligență Artificală pentru a îmbunătății gustul berii, mai ales în cazul variantelor fără alcool.

Cu toate acestea, rolul berarilor rămâne unul important. „Modelele IA prezic schimbările chimice care ar putea îmbunătăţi gustul unei beri, dar este totuși responsabilitatea berarilor să facă acest lucru începând de la rețetă și metode de fabricație”, a mai spus, conform sursei, profesorul belgian Kevin Verstrepen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net