Își caută tatăl pe rețelele de socializare. Povestea emoționantă a bărbatului din Mexic ce-și caută tatăl din Ucraina

În loc să se bucure de marea albastră și nisipurile albe de la una dintre cele mai bune stațiuni din Mexic, Valerii Gorpenko stă în mare parte la hotelul său cautând pe rețelele de socializare vești despre tatăl său, care este dat dispărut în orașul ucrainean Mariupol.

mariupol

Blocat în vacanță în Mexic, când Rusia a invadat Ucraina, Gorpenko, în vârstă de 47 de ani, a petrecut acum mai bine de trei săptămâni fără să audă de tatăl său, Vladimir Gorpenko, în vârstă de 72 de ani.

În căutarea tătălui ce se află în orașul asediat

El știe că bombardamentele au distrus o mare parte din orașul Mariupol, cândva un oraș cu 400.000 de locuitori, dintre care mii încearcă să evadeze. Casa lui Vladimir nu a fost cruțată; o fotografie care circulă în spațiul on-line arată clădirea cu mai multe etaje arsă și distrusă de bombe.

Pentru a-și găsi tatăl, Gorpenko a postat pe Facebook o fotografie în care apare un bărbat zâmbitor, cu părul alb și slab - tătăl său. El încearcă să-și facă prieteni în Ucraina pentru a-l salva.

Citește și Medvedev, despre cele 4 scenarii în care Rusia ar putea folosi arme nucleare

„A fost imposibil, pentru că Mariupol este sub un bombardament constant”, a declarat Gorpenko de când a auzit de invazia rusă, în timp ce se afla pe plaja mexicană din Playa del Carmen.

Hotelul și-a prelungit șederea cu o zecime din prețul inițial, după ce el a explicat că nu poate merge acasă și i-a oferit acces la internet pentru a căuta indicii despre tatăl său.

„Primele cinci zile în care am fost în legătură... sper că tata este încă în viață și se ascunde într-un adăpost anti-aerian”.

În timp ce Rusia continuă atacurile aeriene pentru a cuceri orașul, care l-ar putea ajuta să facă legătura între zonele deținute de separatiștii pro-ruși în Crimeea, Ucraina spune că 100.000 de oameni din Mariupol sunt izolați de alimente, apă, energie, căldură și blocați de lupte.

Vezi și Paranoia de la Moscova: Serghei Lavrov consideră că Occidentul a declarat război Rusiei

Kremlinul neagă că ar fi vizat civili și spune că forțele sale sunt angajate într-o „operațiune specială” de demilitarizare și „denazificare” a vecinului său. Occidentul și Kievul numesc asta un pretext fals pentru a invada o democrație.

Rusia și Ucraina sunt ambele țări din fosta Uniune Sovietică, unde dictatorii sovietici au deportat și au încercat să amestece populația Rusiei cu cetățeni ucrainieni, moldoveni sau georgieni, pentru a ajuta la rusificarea imperiului.

Zeci de ucraineni au fugit în Mexic în ultimele zile cu speranța de a trece în Statele Unite, iar mulți au fost lăsați de către oficialii americani să intre în țară și să rămână fără teama de deportare timp de un an. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net