LIVE TEXT Patru autobuze cu civili au p─âr─âsit Mariupol. Anun┼úul lui Putin despre ora┼čul-port

Alia╚Ťii NATO ar putea fi implica╚Ťi ├«n evacuarea ├«n siguran╚Ť─â a civililor din Mariupol, potrivit oficialului american┬áVictoria Nuland. P├ón─â acum, ├«ns─â, orice evacuare a civililor din ora┼čul port a e┼čuat, datorit─â bombardamentelor ruse┼čti, ├«ns─â Volodimir Zelenski a anun┼úat c─â alte peste 900 de a┼čez─âri au fost eliberate de sub armata invadatoare.

charles michel ucraina png
Charles Michele, în Borodyanka, Ucraina / Twitter

UPDATE 22.00┬áServiciile de informa╚Ťii militare ale Ucrainei au interceptat dialoguri ale for╚Ťelor armate ruse referitoare la un presupus ordin de ucidere a prizonierilor de r─âzboi ucraineni ├«n ora╚Öul Popasna din regiunea de est Lugansk, care suport─â noi atacuri din partea Rusiei.

UPDATE 21.00┬á 79 de locuitori ai ora╚Öului asediat Mariupol au fost evacua╚Ťi ├«n siguran╚Ť─â la Zaporijie joi, arat─â┬áPavlo Kyrylenko, administratorul militar regional din Done╚Ťk.

├Äntr-o postare Telegram, Kyrylenko a spus c─â, dup─â mai multe ├«nt├órzieri ╚Öi ├«ncerc─âri e╚Öuate de a deschide un coridor de evacuare din ora╚Öul asediat, ÔÇ×este prima dat─â de la ├«nceputul blocadei Mariupol de c─âtre for╚Ťele de ocupa╚Ťie ruse, am reu╚Öit s─â evacu─âm locuitorii, ├«ntr-o manier─â organizat─â ╚Öi s─â-i transport─âm ├«ntr-o zon─â sigur─â.ÔÇŁ

UPDATE 20.00┬áOficialii ucraineni au identificat loca╚Ťia unor gropi comune, ├«n afara ora╚Öului-port ucrainean asediat Mariupol, afirma╚Ťii sus╚Ťinute de imaginilE din satelit, colectate ╚Öi analizate de Maxar Technologies.

├Äntr-o postare de joi pe Telegram, Petro Andriuschenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris: ÔÇ×Ca urmare a unei lungi c─âut─âri ╚Öi identific─âri a locurilor de ├«nmorm├óntare ├«n mas─â a cet─â╚Ťenilor uci╚Öi ├«n Mariupol, am localizat existen╚Ťa mai multor gropi comune, ├«n satul ManhushÔÇŁ.

UPDATE 19.00┬áSitua╚Ťia de la combinatul de o╚Ťel Azovstal din Mariupol este ÔÇ×aproape de o catastrof─âÔÇŁ, a declarat joi Yuriy Ryzhenkov, CEO-ul Metinvest Holding, compania care de╚Ťine fabrica.

ÔÇ×C├ónd a ├«nceput r─âzboiul, aveam stocuri destul de bune de hran─â ╚Öi ap─â ├«n ad─âposturile anti-bombe ╚Öi ├«n facilit─â╚Ťile de la fabric─â, astfel ├«nc├ót, pentru o perioad─â de timp, civilii au putut s─â le foloseasc─â ╚Öi s─â supravie╚Ťuiasc─â practic cu asta. Din p─âcate, toate lucrurile tind s─â se epuizeze, ├«n special m├óncarea ╚Öi necesit─â╚Ťile zilnice. Cred c─â acum suntem aproape de o catastrof─â umanitar─âÔÇŁ, a spus Ryzhenkov┬á

UPDATE 18.00┬áRusia continu─â s─â-╚Öi ├«nt─âreasc─â for╚Ťele ├«n interiorul Ucrainei pe m─âsur─â ce se reorienteaz─â spre est, ad─âug├ónd ├«nc─â trei grupuri tactice de batalion de ieri, ridic├ónd num─ârul total de grupuri tactice de batalion ruse, sau BTG, ├«n Ucraina la 85, a declarat reporterilor un ├«nalt oficial al ap─âr─ârii american.

UPDATE 16.00┬áPrim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a sosit ├«n aceast─â diminea╚Ť─â la Casa Alb─â, al─âturi de Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei ├«n Statele Unite.

Pre╚Öedintele american Joe Biden a anun╚Ťat joi o asisten╚Ť─â militar─â suplimentar─â de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, ca parte a ultimelor eforturi ale administra╚Ťiei sale de a consolida for╚Ťele ╚Ť─ârii care lupt─â ├«mpotriva invaziei Rusiei.

 UPDATE 14.00 Alte nouă cadavre ale unor civili au fost descoperite la Borodianka, iar unele dintre ele prezintă semne de tortură. 

UPDATE 11.26┬áPremierul spaniol Pedro Sanchez ┼či cel danez Mette Frederiksen se afl─â la Kiev, unde au o ├«nt├ólnire cu Volodimir Zelenski.

ÔÇ×┼×eful Guvernului (spaniol) Pedro Sanchez tocmai a sosit la Kiev, unde se va ├«nt├ólni cu pre┼čedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Premierul Danemarcei Mette Frederiksen c─âl─âtore┼čte ├«mpreun─â cu ┼čeful GuvernuluiÔÇŁ, a fost mesajul publicat de Executivul spaniol. ┬á

De la ├«nceputul r─âzboiului, Spania a trimis 12 avioane cu sute de tone de armament ┼či material umanitar ├«n Ucraina. De asemenea, 134.000 de ucraineni au fost primi┼úi ├«n ┼úara iberic─â, iar 64.000 dintre ei au primit protec┼úie provizorie, adic─â permis de munc─â ┼či cazare.

Just arrived to Kyiv.

Ukraine has the support, solidarity and commitment of Spain. pic.twitter.com/QyXMEA7vcY

ÔÇö Pedro S├ínchez (@sanchezcastejon) April 21, 2022

UPDATE 10.49┬áPatru autobuze de evacuare a civililor au reu┼čit s─â p─âr─âseasc─â Mariupol, a anun┼úat vice prim-ministrul ucrainean Irina Vere┼čciuk.┬á

UPDATE 10.45 Vladimir Putin a anun┼úat c─â asaltul asupra combinatului Azovstal, din ora┼čul Mariupol a fost anulat, motiv├ónd c─â vrea s─â salveze vie┼úile militarilor ru┼či.┬á

ÔÇ×├Änchide╚Ťi aceast─â zon─â industrial─â, astfel ├«nc├ót nici musca s─â nu zboareÔÇŁ, a spus Putin, ├«ns─â.┬á

UPDATE 09.50 Liderul cecen Ramzan Kad├«rov a declarat c─â trupele Federa╚Ťiei Ruse vor cuceri complet ora╚Öul Mariupol ╚Öi vor dobor├« rezisten╚Ťa solda╚Ťilor de la complexul Azovstal, p├ón─â la pr├ónz.┬á

"├Änainte de pr├ónz, sau dup─â pr├ónz, Azovstal va fi complet sub controlul for╚Ťelor Federa╚Ťiei RuseÔÇŁ, a declarat Kad├«rov.

UPDATE 07:27 Eforturile de evacuare a civilor din Mariupol au e┼čuat, datorit─â bombardamentelor ruse. Volodimir Zelenski a anun┼úat c─â Ucraina nu are arme pentru a face fa┼ú─â Rusiei, ├«n ora┼čul care se afl─â sub asediu de la ├«nceputul r─âzboiului, dar c─â situa┼úia poate fi rezolvat─â ┼či pe cale diplomatic─â.

ÔÇŁ├Än primul r├ónd, implic─â arme serioase ┼či grele. ├Än acest moment nu avem suficiente arme de acest tip pentru a elibera Mariupol. A doua cale este cea diplomatic─â. P├ón─â acum, Rusia nu a fost de acord cu acest lucru. Nu ┼čtim c├ónd vom putea elibera MariupolÔÇŁ, a spus Zelenski.

Între timp, negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a transmis un mesaj în care declară că vrea să organizeze o nouă rundă de negocieri la Mariupol.

UPDATE 07.00 Volodimir Zelenski a anun┼úat c─â au fost eliberate 934 de a┼čez─âr, de sub invadatorii ru┼či.

ÔÇŁ934 de a┼čez─âri au fost deja eliberate. Poli┼úia ┼či-a reluat activitatea ├«n 435 de localit─â┼úi. Autoguvernarea local─â a ├«nceput s─â lucreze ├«n 431 de comunit─â┼úi. Activitatea sediului umanitar a fost lansat─â ├«n 361 de a┼čez─âri. Restabilim treptat accesul oamenilor la serviciile medicale ┼či educa┼úionale, la organele de protec┼úie social─â. Refacem infrastructura rutier─â, alimentarea cu energie electric─â, gaz ┼či ap─âÔÇŁ, a declarat pre┼čedintele ucrainean.

Cea mai mare problem─â este, a mai spus el, neutralizarea minelor plantate de ru┼či ┼či a obtuzelor care nu au explodat.

ÔÇŁEste nevoie de mult timp, de mult efort pentru a le neutraliza pe toate. ┼×i sunt recunosc─âtor tuturor speciali┼čtilor, tuturor salvatorilor care ├«ndeplinesc aceast─â sarcin─â important─âÔÇŁ, a ad─âugat pre┼čedintele Ucrainei.

┼×tirea ini┼úial─â

ÔÇ×Exist─â o oarecare speran╚Ť─â c─â ru╚Öii ar putea permite trecerea ├«n siguran╚Ť─â a civililor ╚Öi a solda╚Ťilor r─âni╚Ťi din MariupolÔÇŁ, a declarat, miercuri, un ├«nalt oficial al Departamentului de Stat al SUA.

Cronica r─âzboiului din Ucraina

R─âzboiul din Ucraina a ├«nceput pe data de┬á24 februarie, c├ónd Rusia a distrus pacea care a domnit peste Europa, ├«n ultimii 70 de ani, iar foarte mul╚Ťi dintre noi ne-am speriat pentru viitorul vie╚Ťii a╚Öa cum o ╚Ötim.┬á

Pericolul unui atac nuclear a fost ridicat, pentru prima dat─â, pe data de┬á27 februarie, c├ónd Vladimir Putin le-a ordonat subordona╚Ťilor s─â preg─âteasc─â armele de distrugere ├«n mas─â pentru atac. Recent, s-a dovedit c─â infrastructura necesar─â pentru lansa o rachet─â nuclear─â nu este preg─âtit─â: silozurile nu sunt preg─âtite ╚Öi capetele nucleare nu sunt armate, potrivit serviciilor secrete Occidentale.┬á

Pentru prima dat─â, Occidentul a crezut c─â o posibil─â revolu╚Ťie s-ar putea s─â-l dea jos pe Vladimir Putin, pe data de┬á6 martie, dar activismul anti-r─âzboi din Rusia a fost ├«nlocuit, foarte repede, de represalii ╚Öi sus╚Ťinerea direct─â a crimelor lui Vladimir Putin prin prezen╚Ťa mult mai puternic─â a simbolului ÔÇ×ZÔÇŁ chiar ╚Öi ├«n r├óndul societ─â╚Ťii civile.┬á

Vladimir Putin a destabilizat ordinea mondial─â pe data de┬á22 martie, c├ónd politica nuclear─â a Rusiei a fost reiterat─â de c─âtre Kremlin, iar un atac nuclear este posibil doar dac─â existen╚Ťa Rusiei este ├«n pericol.┬á

Atacurile Federa╚Ťiei Ruse au avut ca punct mai multe puncte strategice ╚Öi psihologice:┬áAtacarea Turnului TV din Kiev, dar multe dintre acestea au avut ├«n vedere cl─âdiri administrative sau locuri ├«n care civilii se ascundeau:┬áora╚Öul Harkov,┬áTeatrul din Mariupol┬ásau chiar┬áMaternitatea din Mariupol.

Dup─â mai multe runde de negocieri care nu au dus nic─âieri, prima retragere a trupelor Rusiei a adus ├«n vizorul lumii crimele f─âcute de c─âtre armata Federa╚Ťiei Ruse ├«n┬áBucea ╚Öi Irpin.

Cel mai recent eveniment a pus Alian╚Ťa Nord-Atlantic─â┬á ├«n stare de alert─â, un posibil┬áatac chimic asupra ora╚Öului Mariupol. ├Än trecut, Joe Biden a declarat c─â Alian╚Ťa va r─âspunde ├«n cazul unui asemenea atac.

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc ├«n conflictul dintre Rusia ╚Öi Ucraina ├«n timp real. Toate articolele ╚Öi informa╚Ťiile despre R─âzboiul din Ucraina le pute╚Ťi g─âsi┬áAICI.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg