LIVE TEXT Încă o groapă comună, cu 900 de trupuri, găsită în regiunea Kiev

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a condamnat joi exploziile inexplicabile din Transnistria drept „acte de terorism”.

LIVE TEXT Rusia condamnă atacurile din regiunea Transnistria
LIVE TEXT Rusia condamnă atacurile din regiunea Transnistria

UPDATE 23.00 O nouă groapă comună, cu 900 de trupuri, a fost găsită în regiunea Kiev. Volodimir Zelenski a declarat că va exista o anchetă şi se va face, mai târziu, un recensământ. El a subliniat că recunoaşterea internaţională a crimelor de război este esenţială. 

"Ei curăță urmele... Au fost atât de mulți uciși încât, în ciuda faptului că i-au ars, acum am găsit din nou mormântul a 900 de oameni în regiunea . Câți oameni au murit în total – nimeni nu știe.

Vor fi consecințe, va fi o anchetă, va fi mai târziu recensământul populației.Trebuie să găsim toți oamenii, nu știm câți dintre ei... Agențiile noastre de anchetă și forțele de ordine îi vor condamna pe toți, dar recunoașterea internațională este importantă pentru noi”, a declarat Zelenski.

UPDATE 20.00 Peste 600 de persoane au fost rănite în bombardamentele ruşilor asupra complexului siderurgic Azovstal. Acum se află un spital improvizat. 

"Ştiţi deja că au aruncat bombe asupra spitalului, bombe aeriene au distrus spitalul şi acest lucru este un semn de crimă de război, pentru că numărul răniţilor era înainte de 170, iar în prezent este peste 600”, a anunţat primarul oraşului Mariupol, Vadm Boicenko.

Oficialul a mai spus că ruşii au făcut patru centre unde sunt controlaţi cei care vor să fie evacuaţi.

”Dacă cineva pleacă din oraş şi are, într-un fel sau altul, legătură cu serviciul public, cu serviciul municipal, primeşte vestea tristă că merge la închisoare. Acolo sunt deţinuţi şi torturaţi”, a completat primarul.

UPDATE 19.23 Volodimir Zelenski a povestit, pentru revista Time, că forţele ruse au fost aproape de a-l captura sau chiar asasina, la începutul războiului, în data de 24 februarie.

Chiar în dimineaţa zilei de 24 februarie, armata ucraineană i-a spus lui Zelenski că trupele ruse s-au paraşutat în Kiev, pentru a-i caputra sau ucide pe el şi pe familia lui, a explicat şeful său de cabinet, Andriy Yermak.  Zelenski şi oamenii lui au primit veste antiglonţ şi puşti de asalt, iar

Ruşii au avut două încercări de a lua cu asalt complexul presidenţial, unde se aflau Zelenski, soţia şi copiii săi.

UPDATE 17.05 În ultimele patru zile, au fost interceptate avioane ruseşti, în apropierea spaţiului aerian al NATO, de mai multe ori. Conform unui comunicat transmis de Alianţă, radarele au identificat aeronave deasupra Mării Baltice şi celei Negre, de marţi încoace.

În zona Mării Negre, avioane NATO din România, din Marea Britanie şi din alte state au fost ridicate de la sol pentru interceptarea celor ruseşti.

UPDATE 15.00 Kostiantyn Nemichev, un oficial al Administrației Regionale de Stat Harkov și membru al regimentului Azov, a declarat că forțele ucrainene au eliberat orașul Ruska Lozova, care se află chiar la nord de Harkov.

„Aceasta este o aşezare importantă din punct de vedere strategic, situată pe autostrada Harkov-Belgorod. Din această suburbie, în timpul ocupaţiei, inamicul a tras asupra infrastructurii civile şi a loturilor de locuinţe din Harkov", a spus Nemichev.

UPDATE 13.50 Trupele ruse au bombardat un important nod feroviar și o linie de aprovizionare pentru trupele ucrainene din estul țării.

„Rușii încercau să avanseze din nordul regiunii Harkiv, spre direcția Lyman și să facă tot posibilul pentru a obține o rută directă spre Sloviansk, Kramatorsk, atingându-și obiectivele strategice în regiunea Donețk”, a spus Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale  din Donețk.

UPDATE 12.00 Doi voluntari britanici au fost răpiți de forțele ruse în Ucraina în timp ce evacuau civili, a declarat Dominik Byrne, co-fondatorul organizației non-profit din Marea Britanie, Presidium Network.

Aceștia au pierdut contactul cu organizația luni dimineață, în timp ce călătoreau la sud de orașul Zaporizhzhia, din centrul Ucrainei, pentru a ajuta la organizarea unei evacuări civile a zonei.

UPDATE 10.15 O operațiune de evacuare a civililor din uzina asediată Azovstal din Mariupol este planificată vineri, potrivit unui comunicat al biroului președintelui ucrainean.

UPDATE 10.00 Bombardele puternice ale forțelor ruse continuă de-a lungul „întregii linii de contact” în regiunile de est Donețk și Lugansk, potrivit armatei ucrainene.

De asemenea, trupele ruse încearcă să facă lovituri aeriene în anumite zone, a declarat vineri Statul Major al Forțelor Armate.

UPDATE 7.30 Un depozit de combustibil dintr-o parte a regiunii de est Donețk, controlată de forțele susținute de Rusia, a fost atacat de armata ucraineană și incendiat în timpul nopții, a declarat un oficial local.

UPDATE 7.00 Președintele ucrainean a declarat că rachetele rusești au lovit Kievul în timp ce șeful ONU era în vizită.

Oficialii ucraineni au condamnat atacul cu rachete al Rusiei de joi seară la Kiev, care a avut loc în timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, termina o vizită în capitala ucrainei. 

O serie de incidente au avut loc în anumite părți din Transnistria, regiune susținută de Rusia, care a găzduit trupe ruse de zeci de ani, stârnind temeri că războiul pornit de Moscova s-ar putea extinde, în curând, dincolo de Ucraina și s-ar putea crea un nou teatru de conflict în Europa de Est.

Două turnuri radio din teritoriu au fost avariate în urma exploziilor de marți, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne din Transnistria într-un comunicat. Luni s-au auzit explozii în capitala Transnistriei, Tiraspol, în apropierea clădirii Ministerului Securităţii de Stat.

Cronica războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie, când Rusia a distrus pacea care a domnit peste Europa, în ultimii 70 de ani, iar foarte mulți dintre noi ne-am speriat pentru viitorul vieții așa cum o știm. La acea data, peste 100.000 de military ruși au fost mobilizați pentru a invada Ucraina. 

Pericolul unui atac nuclear a fost ridicat, pentru prima dată, pe data de 27 februarie, când Vladimir Putin le-a ordonat subordonaților să pregătească armele de distrugere în masă pentru atac. Recent, s-a dovedit că infrastructura necesară pentru lansa o rachetă nucleară nu este pregătită: silozurile nu sunt pregătite și capetele nucleare nu sunt armate, potrivit serviciilor secrete Occidentale. 

Pentru prima dată, Occidentul a crezut că o posibilă revoluție s-ar putea să-l dea jos pe Vladimir Putin, pe data de 6 martie, dar activismul anti-război din Rusia a fost înlocuit, foarte repede, de represalii și susținerea directă a crimelor lui Vladimir Putin prin prezența mult mai puternică a simbolului „Z” chiar și în rândul societății civile. 

Vladimir Putin a destabilizat ordinea mondială pe data de 22 martie, când politica nucleară a Rusiei a fost reiterată de către Kremlin, iar un atac nuclear este posibil doar dacă existența Rusiei este în pericol. 

Atacurile Federației Ruse au avut ca punct mai multe puncte strategice și psihologice: Atacarea Turnului TV din Kiev, dar multe dintre acestea au avut în vedere clădiri administrative sau locuri în care civilii se ascundeau: orașul HarkovTeatrul din Mariupol sau chiar Maternitatea din Mariupol.

După mai multe runde de negocieri care nu au dus nicăieri, prima retragere a trupelor Rusiei a adus în vizorul lumii crimele făcute de către armata Federației Ruse în Bucea și Irpin.

Cel mai recent eveniment a pus Alianța Nord-Atlantică  în stare de alertă, un posibil atac chimic asupra orașului Mariupol. În trecut, Joe Biden a declarat că Alianța va răspunde în cazul unui asemenea atac.

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc în conflictul dintre Rusia și Ucraina în timp real. Toate articolele și informațiile despre Războiul din Ucraina le puteți găsi AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net