Mesajul emoționant al unui soldat ucrainiean pentru România: «Prieteni, pentru totdeauna»

#Război Ucraina-Rusia

Un soldat ucrainiean, pregătit și echipat de luptă, și-a luat din timpul său pentru apărarea țării și s-a filmat mulțumind cetățenilor români ce le oferă condițiile necesare refugiaților din Ucraina, care au început să vină în țara noastră în număr tot mai mare.

image

Soldatul este echipat cu un costum militar dedicat trupelor militare și le mulțumește românilor ce au grijă de femeile și copiii ucrainieni, ce vin în număr din ce în ce mai mare în România.

Care a fost mesajul plin de emoție al soldatului

„Dragi români, vă mulțumim foarte mult pentru că aveți grijă de femeile și copiii noștri, pentru că îi protejați, pentru că le dați adăpost și mâncare.

Noi, bărbații ucraineni, vă suntem foarte recunoscători. Mulţumim pentru sprijin! Promitem să luptăm cu Putin, să oprim acest război și să tratăm fiecare român drept cel mai bun prieten al nostru, pentru totdeauna", a declarat acesta.

De la începutul invaziei, mai mulți ucrainieni au ajuns pe teritoriul țării noastre, fugind din calea războiului ilegitim început de Federația Rusă, în urma căruia mai mulți soldați și civili și-au pierdut viața în urma bombardamentelor realizate de armata rusă.

Citește și Peste 2.000 de copii ucraineni au fost răpiți și deportați în Rusia în scene ce amintesc de transporturile «naziste»

Numărul de refugiați se preconizează că va crește substanțial în următoarea perioadă, dat fiind că marea majoritate a populației ce fuge din calea conflictul de-abia acum ajunge să iasă din țară. În prima perioadă a războiului, cetățenii ucrainieni înstăriți au reușit să fugă din calea războiului, fiind motivul principal pentru care gurile răutăcioase critică mașinile de ultimă generație pe care unii refugiați le au. 

În același timp, România a fost văzută de presa internațională drept un paradis un refugiaților, un moment important atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru valorile democratice și umane ale României. A fost momentul în care ONG-urile, cetățenii voluntari, sistemul privat și statul român și-au dat mâna pentru a ajuta o cauză comună. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

andreea mantea
horoscop jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
cub Daniel Onoriu png
dorin cioaba 2 jpg
cub elena merișoreanu png
image
image
image
image
image
image
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock