Noua păpușă Barbie, din plastic reciclat! Compania Matell a creat noua jucărie după chipul unei renumite ecologiste britanice

Păpuşa Barbie devine „verde”: are chipul celei mai cunoscute ecologiste din lume, Jane Goodall (88 de ani), şi a fost creată din plastic reciclat.

Jane Goodall are 88 de ani și este un antropolog renumit care a inspirat designerii păpușii Barbie
Jane Goodall are 88 de ani și este un antropolog renumit care a inspirat designerii păpușii Barbie

Foto: Profimedia

Cercetătoarea britanică Jane Goodall, antropolog de succes și una dintre cele mai mari ecologiste ale lumii, a fost omagiată cu o păpuşă Barbie care-i seamănă leit, confecționată din 90% plastic reciclat. Femeia a declarat că i-a fost îndeplinit un vis mai vechi și că își dorește să inspire generaţiile următoare cu această jucărie sustenabilă.

Citește și: Cât costă o păpușă de colecție cu Regina Elisabeta? S-au epuizat în 3 secunde

Modelul a fost lansatde Ziua Mondială a Cimpanzeului

Noul model a fost lansat oficial pe 14 iulie, cu ocazia Zilei Mondiale a Cimpanzeului, de aceea Barbie are în noul set de prezentare și un astfel de animal de jucărie, creat tot din plastic reciclat. Astfel, compania Matell dorește să aducă un omagiu pentru studiile revoluţionare realizate de Jane Goodall despre cimpanzei, precum şi pentru eforturile ei din domeniul conservării mediului. Nu se cunoaşte data lansării din România, dar păpuşa poate fi achiziţionată online, la preţul de 35 de dolari.

Păpușa costă 35 de dolari
Păpușa costă 35 de dolari

Foto: Profimedia

Îmbrăcată într-o uniformă kaki, cu pantaloni scurţi și cămașă, şi ţinând în mână o agendă, noua Barbie poartă și un binoclu la gât. Lângă ea se află David Greybeard, o replică a primului cimpanzeu care s-a împrietenit cu cercetătoarea în timpul studiului realizat în Gombe National Park, pe teritoriul de astăzi al Tanzaniei, în estul Africii.

Te-ar putea interesa și: Johnny Depp, colecţionarul de păpuşi Barbie. Ce alte hobby-uri au vedetele internaţionale

Jane Goodall și-a dorit mereu o păpușă Barbie care să semene cu ea

 „Mi-am dorit să existe o păpuşă care să semene cu mine chiar înainte să apară această idee. Am văzut fetiţe care se jucau cu păpuşi Barbie şi, bineînţeles că, la început, erau toate foarte feminine şi m-am gândit că fetiţele au nevoie de mai multe opţiuni”, a declarat Goodall, pentru agenția de presă Reuters. Ea şi-a început cercetarea în estul Africii în anii 1960, observând cum cimpanzeii îşi confecţionează unelte, vânează, consumă carne şi îşi arată compasiunea, printre alte abilităţi.

Goodall a dezvăluit că și-a oferit contribuția cu privire la detaliile mai fine ale păpușii și speră că va încuraja fetele să gândească dincolo de normele de gen. Prin această nouă păpușă Barbie reciclată, spune Goodall, mesajul despre schimbările climatice „va merge mult mai departe”. Noua păpușă reflectă eforturile mărcii „de a obține materiale plastice 100% reciclate, reciclabile sau pe bază de bio în toate produsele și ambalajele până în 2030”. Cercetătoarea britanică este cea mai recentă femeie care a fost premiată de Matell, ca parte a seriei „Femei care inspiră”. Colecția mai cupride și alte păpuși dedicate unor personalități, precum Ida B. Wells, Dr. Maya Angelou, Helen Keller și Eleanor Roosevelt.

Prima păpușă Barbie a apărut în 1959

Prima Barbie a văzut lumina zilei la Târgul de Jucării din New York
Prima Barbie a văzut lumina zilei la Târgul de Jucării din New York

Foto: Getty

La 9 martie 1959, prima păpușă Barbie a fost expusă la Târgul American de Jucării din New York și costa 3 dolari, iar acum a ajuns să fie vândută și cu 8.000 de dolari, fiind o piesă de colecție. Înaltă de aproximativ unsprezece centimetri și cu părul blond, Barbie a fost prima păpușă de jucărie produsă în serie din Statele Unite, cu trăsături adulte. Femeia din spatele Barbie a fost Ruth Handler, cofondatoarea companiei Matell.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net