O femeie din Brazilia a stat cu un făt pietrificat în pântec, timp de 56 de ani. Cum a fost posibil

O braziliancă în vârstă de 81 ani, pe nume Daniela Vera, s-a stins din viață, în urma unei intervenții chirugicale efectuate pentru înlăturarea unui făt calcificat ce se afla în interiorul ei de mai bine de 50 de ani.

O femeie din Brazilia a stat cu un făt pietrificat în pântec, timp de 56 de ani / foto: Pexels
O femeie din Brazilia a stat cu un făt pietrificat în pântec, timp de 56 de ani / foto: Pexels

Daniela Vera, din Aral Moreira, Brazilia, în apropiere de granița cu Paraguay, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani, în urma unei operații în care i-a fost înlăturat un făt calcificat ce se afla în interiorul ei de 56 de ani. Tumoarea a fost ignorată ani la rând, deși s-a plâns deseori medicilor de durere, precizând că are o umflătură în burtă. Femeia, care avea șapte copii și 40 de nepoți, nu s-a simțit bine câteva săptămâni, având un disconfort stomacal înainte de a ajunge la medic.

Din nefericire, specialiștii nu au observat bebelușul calcificat la prima programare, iar ea a trecut printr-un adevărat calvar până a obținut diagnosticul corect. A mers la un centru de sănătate pe data de 10 martie, acolo unde a fost tratată pentru o infecție cauzată de apă, deși ea era îngrijorată de un nod localizat la nivelul burții, dar testele nu au dezvăluit fătul pietrificat.

„Acest diagnostic trece neobservat”

Ulterior, a ajuns la spitalul regional Ponta Pora, acolo unde scanările 3D au arătat că avea litopedion, o afecțiune rară care apare atunci când un bebeluș moare în timpul sarcinii și nu este absorbit de organism. Astfel, Daniela a avut o sarcină ectopică, iar un efect secundar rar al acesteia a făcut ca fătul să rămână în interiorul femeii și să se transforme într-o tumoare.

A fost programată pentru operație, iar după intervenția chirurgicală a fost mutată la terapie intensivă, dar s-a stins din viață a doua zi, pe 15 martie. Potrivit medicului care s-a ocupat de cazul acesteia, Dr. Patrick Dezir, ea a murit din cauza unei infecții.

„Atunci când apare sarcina, aceasta trebuie să fie în interiorul uterului dar, în unele situații, aceasta poate avea loc la exterior

Acel copil nu a fost clinic, pacienta nu a avut dureri acute și nu a avut sângerări majore, iar acest diagnostic trece neobservat, iar timpul se ocupă de acel corp străin care a rămas în interiorul abdomenului femeii”, a precizat cadrul medical, potrivit tabloidului britanic DailyMail.

Conform familiei Danielei, femeia a evitat la început să ceară atenție de la un medic pentru că era speriată și a optat pentru medicina tradițională. Almeida, cea mai mică dintre cei șapte copii, a dezvăluit că bătrna s-a plâns de disconfort încă de la prima sarcină cu un alt bărbat, pe vreme când era adolescentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net