O mamă a aflat de pe internet fiul ei e la război: «Rugaţi-vă ca fiul meu să se întoarcă viu acasă»

#Război Ucraina-Rusia

După ce mai mulți tineri ruși s-au trezit într-un război în Ucraina, părinții lor au reușit să afle despre evenimentele sângeroase pe care copiii lor le fac. Recent, mai multe videoclipuri cu soldați ruși supuși să-și sune părinții după ce au fost capturați au ajuns în spațiul on-line.

Mama soldatului Roman Bukhantsov / Captură Video
Mama soldatului Roman Bukhantsov / Captură Video

Acesta este și cazul Ludmilei Bukhantsov, care a aflat că fiul ei, Roman Bukhantsov, se află în conflictul militar din Ucraina. Aceasta a reușit să-l vadă pe fiul ei după ce soldatul rus a fost capturat de către ucrainieni. 

„Mi-au trimis un video şi m-au întrebat: Lyuda, acesta este Roman al tău? Am spus: El este. Mi-au trimis filmarea pe Odnoklassniki (n.r reţea rusă social media). Am postat filmarea şi am spus: Vă rog, rugaţi-vă ca fiul meu să se întoarcă viu acasă”, a spus mama lui Roman, care credea că fiul ei e la exerciții, nu într-un război.

„Am sunat la Ministerul Apărării astăzi. Ieri am sunat la superiorii fiului meu. Comandantul lui Roman mi-a spus: Ne ocupăm de asta. Astăzi a spus: Ne ocupăm de caz cu FSB. Nimeni nu a mai spus nimic”, a mai adăugat aceasta, potrivit Adevărul.ro

Ludmila locuiește la 50 de kilometri de granița cu Ucraina și este îngrijorată pentru viața ei, dar și pentru viața fiului ei și a rudelor ce se află pe teritoriul acaparat de război. Până acum, aceasta nu a reușit să contacteze oficialii de la Kiev.

Părinții soldaților nu știu unde se află aceștia

Un alt caz asemănător are în vedere mesajele unui soldat către mama sa, care credea că se află la exerciții în Crimeea. Mesajele au fost observate în telefonul unui soldat ce a fost ucis pe câmpul de luptă, iar cazul a fost adus chiar și în cadrul Organizației Națiunilor Unite de către Sergii Kislitsia, ambasadorul Ucrainei la ONU.

De asemenea, un alt caz în care un soldat a fost capturat de ucrainieni a ajuns pe rețelele sociale. Acesta a fost hrănit și îngrijit de cei care l-au capturat, dar a fost nevoit să-și sune părinții și să le spună la ce este supus și ce face acesta în Ucraina. În timpul conversației, soldatul a izbucnit în plâns.

Video shared on Ukrainian channels of a captured Russian soldier apparently being fed by locals. The post says he burst into tears when he was allowed to video-call his mother. So many of these troops are just teenagers, with absolutely no clue what this war is really for. pic.twitter.com/oCPUC8cKcO

— Matthew Luxmoore (@mjluxmoore) March 2, 2022

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net