Răsturnare de situație! Regele Charles îl vrea pe Harry la încoronare

#Casa Regală a Marii Britanii

Va avea loc marea împăcare? Regele Charles al III-lea (74 de ani) i-a cerut Arhiepiscopului de Canterbury să încheie un acord pentru a-i permite lui Harry (38 de ani) să participe la încoronarea sa, pe 6 mai– dar a întâmpinat rezistență din partea lui William (40 de ani).

Regele Charles îi vrea pe ambii lui fii la încoronarea de pe 6 mai (Foto: Profimedia)
Regele Charles îi vrea pe ambii lui fii la încoronarea de pe 6 mai (Foto: Profimedia)

Citește și: Prințul Harry, dezvăluiri uluitoare! Cum l-a umilit regele Charles, atunci când i-a spus că el și Meghan se mută împreună

Charles dorește ca Justin Welby să facă pace între fiii săi aflați în război, pentru ca Harry și soția sa, Meghan Markle (41 de ani), să participe la ceremonia de la Westminster Abbey, relatează publicația britanică The Mail on Sunday. Este o răsturnare de situație șocantă, având în vedere scandalul pe care l-a stârnit cartea autobiografică a prințului Harry, intitulată „Rezervă”, acolo unde a făcut dezvăluiri-bombă despre familia regală a Marii Britanii – în special despre conflictele cu fratele său mai mare și cumnata sa, Kate Middleton (41 de ani).

«Familia regală este împărțită»

Se pare că regele Charles consideră că absența lui Harry și Meghan de la încoronarea sa ar fi o controversă mai mare decât prezența lor, așa că este pregătit să facă un compromis pentru a-i convinge să participe. Însă, conform unor surse regale, William este îngrijorat de faptul că fratele său se va folosi de acest prilej pentru a pune în scenă o „cascadorie” care ar umbri evenimentul. Harry i-ar putea cere tatălui său să îi garanteze un loc în față la ceremonia din Abbey și să îi promită că își va păstra titlurile regale.

Vezi și: Prințul Harry, acuzații fără precedent la adresa soției Regelui Charles. De ce e „periculoasă”

Problema de fond este dacă Harry și Meghan participă la încoronare, în ce termeni și condiții se va întâmpla asta. Familia regală este împărțită, iar Harry este sfătuit să nu accepte nimic în acest stadiu și să «blufeze» până în ultimul moment. Deși ar putea decide la un moment dat să-și abandoneze titlurile regale din proprie voință, el se opune ideii de a fi dezbrăcat cu forța de ele.”, a declarat o sursă apropiată de familia regală britanică. Zilele trecute, atât Palatul Lambeth, cât și Palatul Buckingham au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Iată și: Întâlnire de gradul zero între Regele Charles și o cunoscută jurnalistă din România. Cum i-a tăiat calea suveranul

Welby, care va oficia ceremonia de la Westminster Abbey, a fost rugat pentru prima dată să acționeze ca „arbitru” între William și Harry, la scurt timp după moartea Reginei, în septembrie. El a fost târât anterior în telenovela din jurul ducilor de Sussex, când Meghan a susținut într-un interviu TV că s-a căsătorit cu Harry în secret, înainte de nunta lor oficială din 2018 – forțându-l pe arhiepiscop să clarifice că ceremonia difuzată în lumea întreagă a fost, de fapt, căsătoria legală. De asemenea, el a fost forțat să se retragă din Sinodul General al Bisericii din iulie 2019 pentru a-l boteza pe fiul ducilor de Sussex, Archie (3 ani). 

Află și: Regele Charles, atacat în mijlocul străzii de un bărbat. Suspectul a aruncat cu un ou în direcția monarhului

Speculațiile cu privire la prezența lui Harry și Meghan la încoronare vin după lansarea serialului Netflix al cuplului, și a memoriilor ducelui de Sussex. În ciuda tăcerii solemne a regelui Charles cu privire la cartea lui Harry, surse apropiate de Majestatea sa au spus că acesta este dezamăgit de fiul său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net