Reacția controversată a istoricului Tom Holland: «Regina e plictisitoare»

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit se află în atenția tuturor cu ocazia Jubileului de Platină, dar câțiva istorici o apreciază, de fapt, pentru liniștea și lipsa sa de activitate.

stanga
dreapta
Regina Elisabeta a II a (9) jpg
regina elisabeta bautura afp (2) jpg
regina elisabeta
Regina Elisabeta jubileu (2) jpg
regina elisabeta
regina elisabeta printul philip jpeg
Regina Elisabeta a II-a în vizită la mănăstirea scoţiană Melrose Abbey. Aici este îngropată inima lui Robert Bruce, rege al Scoției între 1306 și 1329 (@ Ghetty Images)
regina Elisabeta râzând PNG
Regina Elisabeta jubileu jpg

Istoricul Tom Holland a afirmat că, în ciuda duratei foarte mari pe care a petrecut-o pe tron, Regina Elisabeta este foarte inteligentă, dar aceasta „nu a zis nimic interesant”.

Chiar și așa, istoricul a catalogat această liniște a Reginei drept „eroică”, iar oamenii vor simți o adevărată furtună în momentul în care aceasta nu o să mai fie alături de noi.

S-ar putea să te intereseze și: Regina Elisabeta a II-a, gest neașteptat de ziua nepotului William! Ireal ce a făcut și pentru Kate Middleton

Regina Elisabeta, modelul monarhiei constituționale

Pe lângă eroismul oferit prin liniștea Reginei, Tom Holland a apreciat că Elisabeta este, de fapt, „modelul monarhiei constituționale”.

Acesta a trebuit să aleagă cel mai bun monarh de la William Cuceritorul până astăzi, în cadrul unei discuții deschise ce a avut loc la Chalke Valley History Festival.

„Ea este destul de plictisitoare. Nu a zis nimic interesant vreodată. Știm că este o femeie foarte spirituală și foarte inteligentă. A perseverat într-un act plictisitor care este, de fapt, eroic în tot timpul domniei sale.”, a afirmat Tom Holland, istoric specializat în istorie medievală.  

Urmărește și: Regina Elisabeta a II-a deschis o anchetă în privința lui Meghan Markle. Ce acuzații îi sunt aduse

Fratele său, James Holland, a subliniat că Regina Elisabeta a fost notabilă, deoarece și-a menținut puterea la un standard moral foarte ridicat, în ciuda altor monarhi din trecut. .

În același timp, istoricul l-a nominalizat pe Richard al III-lea ca fiind unul dintre cei mai monstruoși monarhi ce au existat în Regatul Unit.

În ciuda terorii sale, istoricului i se pare incredibil că există o creșă și o școală sanitară numită după Richard al III-lea, în Leicester. 

Tom Holland crede că Richard al treilea este răspunzător pentru uciderea nepoților săi, Edward al V-lea și Richard Shrewsbury. Holland e de părere că este indubitabil faptul că Richard e răspunzător pentru dispariția lor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula