Regina Elisabeta a II-a, absentă de la un eveniment pascal pentru prima dată în 70 de ani

Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a s-a retras de la un eveniment de Paște, ce va avea loc săptămâna viitoare. Este pentru prima dată în cei 70 de ani de domnie, când monarhul, acum în vârstă de 95 de ani, absentează. 

Regina Elisabeta a II-a, absentă de la un eveniment pascal pentru prima dată în 70 de ani
Regina Elisabeta a II-a, absentă de la un eveniment pascal pentru prima dată în 70 de ani

Regina Marii Britanii s-a retras de la un eveniment de Paște ce se va desfășura săptămâna viitoare, a confirmat Palatul Buckingham.

Monarhul, în vârstă de 95 de ani, trebuia să participe la slujba Casei Regale ce va avea loc la Capela Sf. George din Windsor pe 14 aprilie. Pentru prima dată în istoria Casei Regale, Regina Elisabeta a II-a va fi absentă, iar ca reprezentant al monarhului a fost numit Prințul Charles, care  va fi însoțit la eveniment de Camilla, Ducesa de Cornwall.

Citește și Prințesa Charlotte calcă pe urmele străbunicii sale Elisabeta a II-a. Pasiunea care le unește

Evenimentul ce se va desfășura la Capela Sf. George din Windsor, este o slujbă religioasă ce comemorează așa-numita ,,Sfântă zi de Joi", mai exact momentul când IIsus a luat Cina cea de Taină alături de cei 12 apostoli.

Data de 14 aprilie marchează un eveniment important în calendarul regal, în cadrul căruia Charles va urma tradiția străveche de a oferi bani credincioșilor din comunitate.

Se înțelege că Regina nu va putea onora evenimentul din cauza problemelor de mobilitate cu care se confruntă.

Elisabeta a II-a a dorit ca Palatul Buckingham să anunțe abența Maiestății Sale într-o manieră oficială, pentru a se evita orice neînțelegere în ziua respectivă, notează metro.uk

Deși nu va participa la eveniment, Regina, care împlinește 96 de ani luna aceasta, va continua să țină întâlniri virtuale prin apeluri video și să-și continue celelalte atribuții de monarh. 

Prințul William și Kate devin «vecinii» Elisabetei a II-a

Prințul William și Kate Middleton sunt foarte empatici și receptivi față de problemele de sănătate ale Reginei, de aceea aceștia au luat decizia de a se muta la Windsor, pentru a fi cât mai aproape de Maiestatea Sa.

Citește și Kate și William, decizia importantă luată de dragul Reginei Elisabeta. La ce sunt dispuși să renunțe

Ducii de Cambridge, prințul William și Kate, locuiesc la acest moment în două reședințe, din Londra și Norfolk. Cei doi sunt deja în căutarea unei proprietăți în Windsor. 

William și Kate au intenții cât se poate de serioase în ceea ce privește schimbarea reședinței, întrucât au început să caute inclusiv școli pentru cei trei copii ai lor în zonele Windsor, Buckinghamshire și Surrey. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net